Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston Celticsi otvoreni za nove razmjene igrača

Generalni menadžer Boston Celticsa Danny Ainge spreman je upustiti se u pregovore za igrača koji će pomoći Bostonu da bude bolji nego što trenutačno jeste. Ainge smatra da trenutačni roster koji Celticsi imaju potrebuje jednog All Star igrača koji će ih odvesti do neslućenih visina i naslova prvaka NBA lige.

Prethodnih godina je Ainge izvršio mnoštvo razmjena što mu je donijelo i mnoštvo izbora prve runde s narednih draftova. Boston ima opciju zamjene izbora prve runde drafta 2017.godine s Brooklyn Netsima što će svakako i iskoristiti, jer će taj izbor Brooklyna sasvim sigurno biti u top 10, a vrlo vjerojatno i top 5.

Pored ove zamjene i pored vlastitih draft izbora prve runde u narednim godinama, Boston ima i jedan još jedan nezaštićeni izbor prve runde drafta 2018. godine od Brooklyn Netsa, izbor prve runde 2019. godine od Los Angeles Clippersa, kao i izbor prve runde 2019. godine od Memphis Grizzliesa.

Sjetit ćemo se kako je 2007. godine Boston imao puno izbora prve runde, što mu je i pomoglo da na draftu 2007. godine u zamjeni iz Seattle SuperSonicsa dovedu Raya Allena, a mjesec dana kasnije u tradeu iz Minnesota Timberwolvesa Kevina Garnetta i pridruže ih Paulu Pierceu što im je već u ljeto 2008. godine donijelo zadnji naslov prvaka za momčad iz Bostona.

Ono što je već odavno poznato jeste da je ,,tiha patnja“ Aingea zvijezda Sacramento Kingsa i vrlo vjerojatno najbolji centar NBA lige DeMarcus Cousins za kojeg začudo Kingsi tvrdoglavo odbijaju pregovore.

Naredni dani ili mjeseci će nam pokazati hoće li Ainge uspjeti u svome naumu da dovede Cousinsa ili možda nekog drugog All Star igrača.

Latest Posts

NE PROPUSTITE