Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston Celticsi u lovu na superstara

Oklahoma City Thunderi izvukli su „deblji kraj“ u trenutnom off-seasonu te su u nezavidnoj situaciji što se tiče Russela Westbrooka. On ima ugovor još godinu dana, te se ne zna hoće li potpisati novi u Oklahomi.

Iz tog razloga će najvjerojatnije pokušati isposlovati što bolji trade još prije početka sezone kako bi barem nešto dobili za svog superstara. Kao potencijalni suradnici se spominju Boston Celticsi jer nakon Ala Horforda žele dovesti još jednu zvijezdu i postati konkurentni na Istoku. „Kelti“ imaju brojne pickove koje mogu ponuditi za Westbrooka, ali i neke talente u rosteru kojih bi se riješili za njegove usluge.

Tu nije kraj špekulacijama oko najtrofejnije franšize. Danny Ainge, generalni menadžer Celticsa, bi rado vidio Blakea Griffina u zelenom dresu. To bi se moglo ostvariti kroz trade 3 momčadi – Celticsa, Kingsa i Clippersa. Celticsi bi poslali svoje buduće pickove u Los Angeles uz nekog od svojih niskih krila (Jae Crowder, Avery Bradley) koja su prijeko potrebna Clippersima, dok bi u Sacramento poslali samo pickove. Kingsi bi tada poslali Rudyja Gaya u Los Angeles, a Clippersi Griffina u Boston.

Teško je za povjerovati da bi Clippersi pristali na takvo što, no u teoriji ne bi loše prošli. Preko Warriorsa i Spursa će teško doći do finala konferencije i s Griffinom u sljedećih par godina, a kamoli nešto više. Ovako bi dobili solidnog Gaya i nekog od niskih krila u najboljim godinama s kojima bi i dalje bili u vrhu Zapada te kvalitetne pickove za budućnost.

Ainge bi također uzeo veliki rizik pošto Griffin i Westbrook mogu napustiti Boston već sljedeće sezone (Griffin ima player option), ali bi s druge strane napokon učinio Istok zanimljivim.

Latest Posts

NE PROPUSTITE