Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston Celticsi zainteresirani za Andrewa Boguta

Dallas Mavericksi ne žele zamijeniti centra Andrewa Boguta, barem ne u ovom dijelu sezone. Mavsi se nadaju da ipak mogu spasiti sezonu i ponovno ući u borbu za playoff  poziciju.

Ako u tome ne uspiju, mogli bi tamo oko All Star pauze i trade deadlinea razmisliti o razmjeni svog startnog centra Boguta. Za Boguta bi mogli dobiti izbor prve runde drafta od momčadi koje se bore za naslov prvaka.

Navodno su Boston Celticsi najviše zagrizli za usluge Boguta. Poznato je da Boston ima mnoštvo pickova prve runde draftova u narednim godinama. Celticsi su već ponudili svog krilnog centra Amira Johnsona u zamjenu za Boguta. Kako bi zaintrigirali Mavse na trade, ponudili su i jedan od izbora prve runde drafta neke od narednih godina. Svakako bi Mavsi bili oduševljeni izborom Brooklyn Netsa na kojeg Celticsi imaju pravo zamjene i koji će sigurno biti top 10. To bi uz svoj izbor prve runde koji će sigurno biti top 14. bilo dovoljno za rebuilding koji vlasnik Mavsa Mark Cuban uporno odgađa još od 2000.godine kada je kupio Mavse.

Andrew Bogut je bio prvi izbor na draftu 2005. godine kada su ga izabrali Milwaukee Bucksi. Ozljedama načet kasnije je mijenjan u Golden State Warriorse, gdje se u ljeto 2015. godine okitio naslovom prvaka NBA lige. Ovog ljeta zbog oslobađanja prostora na salary capu i  dolaska Kevina Duranta u Golden State, Warriorsi su ga zamijenili u Teksas u momčad Dallas Mavericksa. Navodno su ljetos za njegove usluge bili zainteresirani i Houston Rocketsi.

Ove sezone Bogut će zaraditi 11,02 milijuna dolara i na ljeto 2017. godine kada puni 33 godine postaje slobodan igrač.

Bogut je Australac hrvatskih korijena, te sigurno ima puno navijača diljem Hrvatske koji bi sasvim sigurno voljeli da se bar još jednom bori za titulu prvaka NBA lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE