Boston danas otvara europsku turneju

NBA ekipe ponovno su na europskim parketima. Danas æe europsku turneju momèadi iz najjaèe lige svijeta otvoriti Boston Celticsi, koji æe u Turskoj igrati protiv Fenerbahèea.

Danas (5. listopada) od 20 sati u istanbulskoj dvorani Ulker Sports Arena Boston Celticsi odigrat æe svoju prvu predsezonsku utakmicu protiv turskog Fenerbahèea, za kojeg igra i hrvat Bojan Bogdanoviæ koji æe imati velikog motiva pokazati svoje znanje i umijeæe protiv NBA momèadi, jer vrlo je vjerojatno da æe u narednih nekoliko godina i on postati NBA igraè.

Trening kampovi za NBA ekipe tek su zapoèeli tako da su amerièki igraèi sigurno nespremni i neæe biti niti blizu onoga što æe pružati tijekom regularnog dijela NBA sezone, no ipak možemo oèekivati atraktivnu utakmicu u kojoj se ne može sa sigurnošæu reæi tko æe na kraju izaæi kao pobjednik.

NBA momèadi u akciji æe biti i u narednim danima. Sutra od 20 sati igraju Dallas Mavericksi i Alba Berlin u Njemaèkoj, dok u Ameriku odlaze Montepaschi i Real Madrid, koji æe takoðer sutra igrati, Real Madrid protiv Memphisa te Montepaschi protiv San Antonio Spursa.

U nedjelju æe Boston odigrati još jednu utakmicu protiv europske ekipe, ovoga puta putuje u Italiju gdje æe u 18 sati zapoèeti utakmicu protiv Emporio Armanija. U ponedjeljak, 8. listopada, u Kanadi æe igrati Toronto i Real Madrid, a u Clevelandu æe se suèeliti Cavaliersi i Montepaschi.

Sljedeæi dvoboj u Europi odigrat æe Dallas Mavericksi i Barcelona, 9. listopada u 21 sat. Nakon dva dana stanke dvoboja Europljana i Amerikanaca, Golden State Warriorsi æe doèekati Maccabi Tel Aviv na svome terenu, a Maccabi æe 16. listopada gostovati i kod Minnesota Timberwolvesa, èime æe se okonèati predsezonski dvoboji europskih i amerièkih ekipa.

Možemo još spomenuti i kako predsezonske utakmice izmeðu NBA momèadi zapoèinju sutra, 6. listopada, kada æe utakmicu odigrati Los Angeles Clippersi i Denver Nuggetsi, a nakon toga æe svakoga dana biti po nekoliko utakmica izmeðu NBA ekipa.