Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston doèekuje Pistonse, Bullsi idu na Clipperse

Petak je što znaèi da æe biti burno u NBA ligi. Na rasporedu je èak 11 susreta i neæe nedostajati uzbuðenja. Oèekuju nas dvije reprize od prije par dana samo sa obrnutim ulogama. Hawksi ovaj put doèekuju Netse a Hornetsi Sunse. Boston æe tražiti svoju prvu pobjedu protiv loših Pistonsa a najzanimljiviji dvoboj veèeri bi se trebao odigrati u Staples Centru gdje Clippersi doèekuju Bullse.

Charlotte Bobcats – Orlando Magic  01.00

Bobcatsi su protiv Miamija pokazali kako ih ne treba otpisivati. Možda nemaju talenta i znanja kao neke ostale ekipe ali zato imaju srca i volje. Trener Silas im je to usadio i oni èine sve da ga ne razoèaraju. Koliko god bili limitirani opet ne izgledaju loše kao druge ekipe Istoka njihovog ranga. D.J. Augustin je trenutno prvo ime momèadi i u njega se najviše pouzdaju. Puno više se oèekuje od Coreya Maggettea pošto je on najiskusniji igraè momèadi. U goste im dolazi Orlando koji je nakon uvodnog poraza kod Oklahome nanizao dvije dosta lake pobjede zaredom. U prvog strijelca se potpuno nenadano pretvorio Ryan Anderson i on je svakako najveæe osvježenje ovogodišnjeg Orlanda. Howard se polako vraæa svojim brojkama i veèeras bi mogao otiæi na dosta koševa pošto su Bobcatsi najtanji baš pod obruèima. Za veèeras je upitan prvi razigravaè Jameera Nelson pošto je juèer napustio igru ranije zbog ozljede vrata.

Pobjeda Magica unatoè tome što æe im ovo biti back-to-back utakmica, ali ih sigurno neæe dobiti bez napora pa bi moglo biti jako napeto.

Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers  01.00

Indianu svi vide kao potencijalnu opasnost na Istoku i to su potvrdili sa dvije pobjede na poèetku sezone. Niz bi mogli lako nastaviti jer im je ždrijeb itekako naklonjen na poèetku. Doèekuju mlaðahne Cavse i sve osim pobjede bi bilo iznenaðenje. David West još nije naštimao svoj šut u dresu Indiane, što nije zaèuðujuæe jer je ipak promijenio sredinu. Pacersi igraju drugaèije od Hornetsa i treba se prilagoditi tom sustavu. Pod košem su dominantni i to bi trebala biti najveæa prevaga u odnosu na Cavse koji osim Varejaoa nemaju ozbiljnog igraèa za ”potuæi se”. Cavsi su pretrpani bekovima i krilima ali im nedostaje jedan ozbiljan centar. Dosadašnji protivnici ga takoðer nisu imali pa æemo vidjeti kako æe to veèeras funkcionirati.

Sigurna pobjeda Indiane uz vjerojatno visok broj koševa na utakmici. Cavsi neæe pokušavati igrati previše obranu nego æe htjeti ubrzati igru što više jer im je to jedini naèin za suprotstaviti se.

Boston Celtics – Detroit Pistons  01.30

Celticsi unatoè teškom rasporedu na poèetku sigurno nisu mislili kako æe im domaæi ogled protiv Detroita biti prva prilika za pobjedu. Nakon dvije, možemo reæi solidne, predstave ali ipak porazne u prva dva susreta, u New Orleansu su totalno zakazali i razoèarali. Povratak kapetana Piercea svakim danom sve više išèekuju no on je svejedno upitan za veèeras. No, veèeras je takav protivnik da im ni Pierce ne bi previše trebao nedostajati. Rondo je jedina svijetla toèka ekipe dosad, prvi strijelac i uvjerljivo prvi asistent momèadi. Najveæi je problem što Celticsi imaju samo pet-šest igraèa koji nešto vrijede. Ostali su tu samo da popune rupu i zasad tako i izgledaju. Èim doðe rezervna ekipa na parket zavlada totalni kaos. Brandon Bass i veteran Keyon Dooling su se jedini pokazali vrijednim spomena, ostali nikako. Možda tek Greg Stiemsma koji je u svom debiju podijelio 6 blokada. Kod Pistonsa je stvar obrnuta, ali sa još gorom situacijom. Njima nedostaje samo Villanueva radi suspenzije no uvjereni smo kako ni on apsolutno ne bi popravio situaciju. Dva uvjerljiva poraza i to od dvije ne tako jake ekipe ne daju nimalo razloga za optimizam. Ali ako baš moramo izdvojiti neku svijetlu toèku onda je to rookie Brandon Knight koji je fantastièno odigrao prošli susret protiv Cavsa. Šteta što mu se nitko drugi nije pridružio.

Vrijeme je da Boston doðe do prve pobjede a domaæa utakmica protiv Detroita im je najbolja moguæa prilika. Mišljenja smo kako bi Pistonsi mogli gadno nastradati veèeras pa neki hendikep vrijedi odigrati.

Atlanta Hawks – New Jersey Nets  01.30

Prije samo tri dana su se ove dvije ekipe sastale u Prudential Centru i tamo su ih Hawksi prelagano razmontirali. Raspored je takav da ih veæ veèeras opet gledamo ali ovaj put u Phillips Areni. Pošto se skoro ništa nije promijenilo unazad tri dana ovdje se nema što posebno napominjati. Hawksi izgledaju dobro, koliko su to mogli i biti pošto su im protivnici dosad bili lagani, tako da bi trebali nastaviti niz pobjeda. Ekipa se nije nimalo umorila, dosta igraèa je dobilo priliku što pokazuje kako imaju èak šest igraèa na dvocifrenoj brojci poena. Kod Netsa pak ne cvjetaju ruže. Nakon uvodne pobjede protiv Wizardsa uslijedila su dva teška prizemljenja od Hawksa i Magica i stvari su krenule na loše. Juèer su prvo poluvrijeme nešto i odigrali no kasnije su se raspali i Magic je lako došao do pobjede. Izostanak Lopeza je ogroman i od glavnog igraèa Deron Williamsa se oèekuje puno više. Ali je izgleda i on svjestan kako ima limitirane suigraèe pa se baš nešto previše i ne trudi oko toga.

Još jedna pobjeda Hawksa uz pun doprinos veæine igraèa. Pa zato možda odigrati na manji broj koševa nekog igraèa koji je u ponudi.

Memphis Grizzlies – Houston Rockets  02.00

Grizliji su u jednom dijelu utakmice sa Thunderom malo podsjetili na to kako su izgledali u prošlosezonskom doigravanju ali im je to bilo premalo za pobjedu. Izostanak Conleya je ogroman jer je on bio taj koji im je donosio drugu dimenziju. Povratkom Gaya kao da su se vratili na lošiju igru iz prvog dijela prošle sezone. Kada bi zbrojili i predsezonske utakmice Memphis bi bio na 0-4 omjeru, tako da im u jednu ruku domaæi ogled protiv Rocketsa predstavlja nekakav imperativ. Rocketsima æe ovo biti drugi susret u dva dana i eto prilike domaæinu za prvu pobjedu. Lowry, Scola i Martin su juèer odigrali fantastièno protiv Spursa i ako tako budu igrali veæim dijelom sezone Rocketsi bi se mogli vratiti u playoff.

Memphis mora jurišati na pobjede ukoliko žele vratiti mir u svoje redove. Trebala bi to biti tvrda utakmica pa bi i broj koševa mogao biti manji.

New Orleans Hornets – Phoenix Suns  02.00

Najveæa dvojba za veèerašnji susret je nastup Eric Gordona. Iako su Celticse dobili bez njega svejedno æe on biti kljuè uspjeha ovosezonskih Hornetsa. Jarrett Jack je i u predsezoni a i protiv Bostona pokazao kako još nije za odbacit i da mu treba dati povjerenje. Sigurno mu neæe biti lako zamijeniti dugogodišnjeg vladara Hornetsa Chris Paula ali netko mora preuzeti poziciju razigravaèa. Landry i Okafor èine dobar par pod koševima i kad se njima pridoda Kaman onda Hornetsi nemaju problema pod košem. Vrijeme æe pokazati koliko je dobar bio taj trade za momèad, jer kad bi ga sada ocjenjivali dobio bi èistu peticu. I baš zbog te širine u momèadi New Orleansa Sunsi nemaju šanse veèeras. Kljuène igraèe stežu godine, pod obruèima su tanki i sve je opet svedeno na Nasha i njegovu genijalnost. Nash, koliko god bio privržen ekipi nije svemoæan i treba mu pomoæ. Sunsi su prekjuèer potpisali Michael Redda, kako bi popunio tu poziciju šutera gdje je nastala rupa odlaskom Cartera, no on nije pošteno odigrao veæ par sezona. Slijedi im još jedna mukotrpna sezona i borba na dnu Zapadne konferencije.

I unatoè moguæem izostanku startnog šutera Gordona, New Orleans bi morao doæi do pobjede. Sunsi jako malo zabijaju a tako bi moglo biti i veèeras jer Hornetsi imaju odliènu obranu.

Minnesota Timberwolves – Miami Heat  02.00

Wolvesima slijedi težak raspored i pred sobom imaju èetiri utakmice gdje æe biti izraziti autsajderi. Rick Adelman je imao jako malo vremena za uigravanje mlade i razmjenama izmijenjene ekipe i sve æe to morat obaviti u hodu. Za sada najviše povjerenja ima u glavnog igraèa Kevina Lovea i veæina akcija ide preko njega. Problem nastaje kada Michael Beasley uzme loptu u svoje ruke i ne vidi nikoga osim obruè. U goste mu dolazi bivša momèad i sigurno æe i veèeras htjeti zabiti što više tako da se Minnesoti loše piše. Adelman æe morati nešto poduzeti po tom pitanju jer je šteta da propadne još jedna sezona pošto stvarno imaju talenta u ekipi. Sa druge strane Heat dolazi u goste nakon teško izborene pobjede kod Bobcatsa. Dwyane Wade je upitan za veèeras jer ima problema sa sitnom ozljedom, no i bez njega momèad Heata bi trebala doæi do pobjede. James je u strašnoj formi, jedva je doèekao poèetak sezone i pun je snage. Wolvesi nemaju nekoga tko bi ga mogao èuvati i opet bi trebao iæi preko 30 poena.

Heat bi morao nastaviti pobjednièku seriju. Jednostavno su prejaki za Minnesotu  i kuæi bi se trebali vratiti sa omjerom 4-0.

Dallas Mavericks  –  Toronto Raptors 02.30

Dallas je krenuo u obranu naslova sa 0-3. To je najgori start branitelja naslova još od Boston Celticsa 1969-70. Noæas su od pobjede bili udaljeni samo 1,4 sekunde, nakon što ih je Vince Carter doveo u vodstvo 102:101. No, to se nije svidjelo Kevinu Durantu (30 koševa)  koji tricom sa zvukom sirene donosi veliko slavlje svojoj momèadi. Danas doèekuju slabašne Toronto Raptorse i oni bi mogli postati “žrtveno janje” te bi se Dallas trebao ispucati na njima. Toronto je zadnju utakmicu izgubio kod kuæe od Indiane koje je vodila cijelu utakmicu, a Raptorsi (Bargnani 21 koš, DeRozan 22) su se stalno približavali, no nisu imali dovoljno snage za preokret.

Prognoziramo pobjedu Mavericksa  kao i velik broj ubaèenih poena za domaæine.

Milwaukee Bucks  –  Washington Wizards 02.30

Bucksi (1-1) doèekuju Wizardse (0-2) koji su krenuli jako loše u novu sezonu. U prvoj utakmici kod kuæe protiv New Jersey Netsa su imali +21, no prokockali su to vodstvo i izgubili, a u drugoj su gostovali kod Atlante i pretrpjeli težak poraz 101:83. John Wall, Jordan Crawford, JaVale McGee i ostatak ekipe ne djeluju uvjerljivo i danas ih èeka težak ispit protiv Bucksa. Milwaukee je prvu utakmicu odigrao isto kao Washington i nakon što su vodili +14  u Charlotti su izgubili. No, u drugoj utakmici su dobili Minnesota Timberwolvese 98:95 (Love promašio tricu za produžetak). Bila je to utakmica u kojoj su krenuli nešto sporije, no u 3. èetvrtini su došli do +20. Minnesota se nije predavala i na krilima Lovea  (31+20) skoro preokrenula. Buckse je predvodio Brandon Jennings sa 24 koša, no pobjedu je donio rookie Jon Leuer (14+8)  koji je 77 sekundi do kraja zabio koš i dodatno bacanje.

Danas dajemo prednost Milwaukeeju zbog bolje posložene ekipe i obrane koju znaju igrati. U ovom dvoboju bi bak moglo biti malo koševa pa prognoziramo under.

Utah Jazz – Philadelphia 76ers 03.00

Domaæini traže prvu pobjedu, ali nakon poraza protiv Lakersa (minus 25) i Denvera (minus 17) u klubu su shvatili da æe ovo biti teška sezona, vrlo vjerojatno drugu sezonu zaredom bez playoffa. Al Jefferson i Paul Millsap danas moraju odigrati bolje nego dosad žele li pobjedu, takoðer to vrijedi i za Haywarda, Favorsa i Harrisa. U goste im dolaze Philadelphia 76ersi (1-1) koji su nakon poraza u Portlandu lagano pobijedili u Phoenixu 83:103. Sixersi su imali 6 dvoznamenkastih igraèa od kojih nitko nije zabio više od 15 koševa.  Njeguju pravu momèadsku igru i nemaju zvijezde u ekipi, djeluju vrlo poletno sa Andreom Iguodalom, Jrueom Holidayom i Thaddeusom Youngom.

Ovu utakmicu je nezahvalno za prognozirati, no laganu prednost dajemo Jazzerima zbog domaæeg terena i dodatne motivacije za iskupljenje za loš ulazak u sezonu, a moglo bi iæi over na broj koševa domaæina.

Los Angeles Clippers – Chicago Bulls 04.30

Poslastica dana nas oèekuje u Los Angelesu gdje Clippersi doèekuju Bullse koji tu završavaju turneju po Kaliforniji.  Ovo æe biti dvoboj vjerojatno najboljih razigravaèa NBA lige, Chrisa Paula i Derricka Rosea. Clippersi su nakon pobjede protiv Warriorsa grubo prizemljeni od strane San Antonio Spursa sa -25. U toj utakmici je podbacio Paul koji je zabio samo 10 koševa (3/10 šut) ali podijelio 9 asistencija.  Danas mora biti bolji žele li pobjedu, a ako æe on biti bolji onda možemo oèekivati i bolje partije Blakea Griffina i DeAndrea Jordana.  Bullsi su noæas gostovali u Sacramentu i rutinirano dobili utakmicu, vodili su od poèetka do kraja.  Predvodio ih je sjajni Carlos Boozer koji je imao 16 koševa i 15 skokova dok je Rose završio utakmicu sa 19 koševa i 8 asista.

U ovoj utakmici dajemo malu prednost Chicagu zbog njegove uigranosti i obrane koju imaju.  A kod igraèa Blake Griffin æe teško probiti granicu ponuðenog (24,5) i prognoziramo under.

Latest Posts

NE PROPUSTITE