Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston na pragu potpisa s Westom

Boston Celticsi su se uoèi poèetka nove NBA sezone pojaèali trojicom slobodnih igraèa, a na njihovom pragu je i èetvrti igraè, jedan od glavnih slobodnih igraèa ove predsezone, David West.

West je navodno vrlo blizu potpisu za Celticse i uskoro bi svi detalji njegovog prelaska trebali biti riješeni. Iako je on nezaštiæeni slobodni igraè vjerojatno æe prvo potpisati ugovor sa svojom bivšom ekipom, New Orleans Hornetsima te odmah biti mijenjan u Boston. Boston æe u suprotnom smjeru poslati Jermainea O’Neala i još jednog igraèa, vjerojatno Averyja Bradleya ili nekog od trojice novopotpisanih. West bi trebao potpisati trogodišnji ugovor vrijedan oko 27 milijuna dolara.

Pomalo je nejasan ovaj potez Bostona koji dovodi igraèa koji mu nije prijeko potreban jer u svojim redovima imaju Kevina Garnetta koji je i dalje jedan od nositelja ekipe. Bilo bi logiènije da su tražili pojaèanje na poziciji centra, gdje trenutno pod ugovorom imaju jedino Jermainea O’Neala i novopridošlog Steiemsmu.

Dok ova situacija nije do kraja riješena èelnici Bostona su uspjeli potpisati tri nova igraèa, Marquisa Danielsa, Chrisa Wilcoxa i Grega Stiemsma.

Šuter Daniels (30) je, zanimljivo, igrao u Bostonu od 2009. sve do veljaèe ove godine kada je zamijenjen u Sacramento za koji zbog ozljede na koncu nikad nije zaigrao.

Krilni centar Wilcox (29), osmi izbor na draftu 2002. godine,  igrao je za LA Clipperse, Seattle/Oklahomu, New York i posljednje dvije sezone za Detroit.

Centar Stiemsma (26) nikad nije igrao u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta, a prošlu je sezonu proveo u turskom Türk Telekomu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE