Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston i Denver razmijenili igrače

Izgleda da telefoni gore u uredu Dannyja Aingea, generalnog menadžera Bostona Celticsa. Otkako je poslao Kevina Garnetta i Paul Piercea u Brooklyn Netse, neprestano poteže manje ili veće poteze kojima ili grabi nove pickove ili olakšava situaciju sa salary capom. Zasad je obavio izvanredan posao priskrbivši Bostonu hrpetinu pickova na draftovima u sljedeće četiri godine, a glavna krava muzara su Brooklyn Netsi.

Jučer je stigla vijest da su Celticsi i Nuggetsi stigli do dogovora oko razmjene Jameera Nelsona i Natea Robinsona. Pickovi nisu uključeni, ali ovaj će potez uštedjeti Celticsima nešto novaca. Ako nije nula, onda je jedinica. Nelson zarađuje 2,7 milijuna dolara ove sezone, a za sljedeću ima player option, te ukoliko bi ju izabrao, zaradio bi 3,2 milijuna. S druge strane, Robinson će ove sezone zaraditi 2,1 milijun dolara, a na ljeto je slobodan igrač. Celticsi će najvjerojatnije otpustiti Robinsona kako bi očistili nekoliko milijuna sa salary capa, a Nate će se pridružiti nekoj drugoj momčadi, a zasada su najozbiljniji kandidati Los Angeles Clippersi.

Tayshaun Prince najvjerojatnije će, kao i Robinson, uskoro napustiti momčad. Boston je navodno u fazi pregovora oko otkupa njegovog ugovora, prema kojem bi Prince trebao zaraditi 7,2 milijuna dolara ove sezone.  Jasno je da on nije u planovima momčadi koja je u rebuildingu. Član šampionske momčadi Detroit Pistona iz 2004. godine također je na meti Clippersa kojima kronično nedostaje kvalitetnih rješenja na poziciji trojke.

Latest Posts

NE PROPUSTITE