Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston izjednaèio na 2-2

Košarkaši Bostona izjednaèili su finalnu NBA seriju na 2-2 nakon što su u èetvrtak naveèer pobijedili na svom parketu Los Angeles Lakerse 96-89.

Nisu time Celticsi dozvolili svom velikom suparniku da nakon èetvrte utakmice doðe do vodstva 3-1 i dvije meè-lopte u sljedeæa dva susreta, makar su Lakersi dugo vremena prijetili da æe i drugi put “ukrasti” pobjedu na gostujuæem parketu.

Cijeli tijek èetvrtog ogleda je bio, više-manje, neizvjestan, a od veæih razlika treba navesti tek plus 7 Lakersa tijekom druge èetvrtine. Vodili su Lakersi sve do poèetka posljednje dionice kada se po parketu raskrilio centar domaæih Glen Davis. Popularni “Big Baby” je serijom od pet koševa uvjetovao bijeg Bostona na sedam razlike (71-64) što se pokazalo kljuènim za pobjedu Celticsa.

Nakon toga se Lakersi više nisu približili na manje od šest poena minusa.

Pogodio je Davis 7 od 10 šuteva u ogledu, a sa ukupno 18 poena i pet skokova je definitivno bio pravi “džoker s klupeDoca Riversa. Uz Paula Piercea (19 poena, šest skokova i pet asistencija) je bio nositelj domaæe igre, te je “pokopao” Lakerse, što je trebala biti dužnost i Rayja Allena, izmeðu ostalih.

No, Allen je opet bio šuterski indisponiran. U treæoj utakmici je promašio svih 13 šuteva iz igre, dok je ovom prilikom promašio èetiri trice upuæene tijekom ogleda.

Na drugoj strani je opet povlaèio Kobe Bryant (33 poena, šut iz igre 10-22, trica 6-11), ali je dobio iznimno slabu potporu ostalih. Gasol je bio jedini koji se uspio nositi s centrima Bostona (Davis-Garnett-Perkins) sa 21 poenom i šest skokova.

Odreðeni hendikep imali su Lakersi i zbog pojaèanja ozljede koljena Andrewa Bynuma. Odigrao je Bynum samo 12 minuta tijekom prvog poluvremena, dok u nastavku nije uopæe kroèio na parket.

Iduæoj utakmici je ponovno domaæin Boston. Igra se u nedjelju. Šesta i sedma (ukoliko bude potreba) se igraju u Los Angelesu.

Finale:

Boston – LA Lakers 96-89 (2-2)
(Pierce 19p, 6s, 5a, Davis 18p, 5s / Bryant 33p, 6s, 2a, Gasol 21p, 6s, 3a)

Latest Posts

NE PROPUSTITE