Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston na pola puta do finala

Uvodne dvije utakmice finala doigravanja Istoène konferencije NBA lige košarkaši Bostona iskoristili su za dva “breaka” u Orlandu. Još ih dvije pobjede dijele od borbe za prsten prvaka.

Iako su ih mnogi pred ulazak u sezonu okarakterizirali presporima i prestarima za najveæe napore sezone, Boston Celticsi dokazali su spremnost izbacivši u prvom krugu Miami Heat (4-1), a potom iznenadivši omjerom najbolju momèad osnovnog dijela lige, Cleveland Cavalierse (4-2).

Konferencijski finale donio im je oglede protiv Orlando Magica, a prve dvije utakmice u Amway Areni i dvije pobjede. Priliku za zakljuèiti posao Boston Celticsi imat æe pred svojim navijaèima. Treæa utakmica igra se u TD Gardenu u subotu, a èetvrta, moguæe i posljednja, u ponedjeljak.

U oglede protiv Bostona Orlando je ušao s nizom od èetrnaest uzastopnih domaæih pobjeda, meðutim, obje neizvjesne završnice na Floridi otišle su na stranu kluba koji je u prilici doæi do 18. naslova prvaka.

U nedjelju je bilo 92-88, u utorak 95-92 za Boston predvoðen s 28 poena Paula Piercea i 25 uz osam asistencija Rajona Ronda.

Nakon što je prvi susret odigrao u debeloj sjeni visokih igraèa Bostona (šut 3/10 za 13 poena i 12 skokova, uz sedam izgubljenih lopti), Dwight Howard je ovaj puta bio na uobièajeno visokoj razini. Ipak, niti 30 njegovih koševa, uz osam uhvaæenih lopti, nije bilo dovoljno za poravnanje serije.

Finale Istoka:

Orlando (2) – Boston (4) 92-95 (0:2)
(Howard 30p, 8s / Rondo 25p, 5s, 8a, Pierce 28p, 5s, 5a, 5il)

Latest Posts

NE PROPUSTITE