Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston na Rondov pogon do finala Istoka

Boston Celticsi kompletirali su polufinalnu postavu doigravanja NBA lige kada su u noæi sa subote na nedjelju svladali Philadelphiju 76erse 85:75 za ukupnu pobjedu u seriji 4-3.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Andre Iguodala (18)
  • Asistencije: Rajon Rondo (10)
  • Skokovi: Kevin Garnett (13)
  • Ukradene lopte: Jrue Holiday (5)
  • Blokade: Paul Pierce (3)

Bostonu je kartu za finale Istoène konferencije “podario” Rajon Rondo koji je upisao novi triple-double. Razigravaè Celticsa ostvario je uèinak od 18 koševa, te po 10 skokova i asistencija što je bilo dovoljno za šuterski neraspoložene goste. Philadelphia je imala mizernih 35 posto šuta iz igre, te èak 15 izgubljenih lopti.

Nije ni Boston bio ništa bolji u posljednjem segmentu igre (14), ali je zato ubacio 42,5 posto lopti iz igre, te visokih 91 posto s linije slobodnog bacanja (20-22). Uz to je svaki igraè startne petorke Celticsa ubacio dvoznamenkasti broj poena.

Iako rezultat sugerira drugaèije, 76ersi su imali priliku izboriti finale konferencije. Naime, èetiri i pol minute prije kraja Paul Pierce je zaradio šestu iskljuèujuæu osobnu pogrešku pri +3 vodstvu Bostona. No, nakon toga je junak susreta Rondo ubacio devet poena zaredom i odveo Celticse na dvoznamenkastu razliku. Rondo je u posljednjoj èetvrtini ubacio 11 od svojih 18 poena.

U posljednjim sekundama utakmice TD Gardenom se orilo: Beat the Heat (pobijedite Heat)! Boston æe treæu sezonu zaredom u doigravanju igrati protiv Miamija, a trenutni je omjer u prijašnje dvije 1-1. Celticsi su 2010. slavili u pet utakmica, a istom je mjerom prošle sezone uzvratio Heat.

Veteranska momèad iz Bostona nema previše vremena za odmor od iscrpljujuæe serije, s obzirom da veæ u ponedjeljak gostuje na Floridi u prvoj utakmici finala Istoka. Na Zapadu æe svoje finale veèeras (nedjelja) otvoriti San Antonio Spursi i Oklahoma City Thunderi. Prednost domaæeg parketa imaju Spursi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE