Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston na svom parketu traži prvu pobjedu

Miami Heat u dvije je domaæe utakmice došao do dvije pobjede te se sada serija finala Istoka seli u Boston gdje æe Celticsi odigrati dvije domaæe utakmice. Nakon sjajne druge utakmice serije u kojoj je Rajon Rondo odigrao partiju kakva još nije viðena u doigravanju, možemo oèekivati uzbudljivu i treæu utakmicu. Celticsi znaju da ukoliko izgube ovu utakmicu da gotovo više nemaju šanse za povratak u igru tako da æe dati sve od sebe kako bi to sprijeèili.

Boston Celtics  – Miami Heat  (0-2)  02.30

Nakon dvije utakmice na Floridi i dvije pobjede Miami Heata, serija se seli u Boston i njegov  TD Garden gdje domaæini imaju imperativ pobjede. U prošloj utakmici je Miami slavio nakon dodatnih pet minuta sa 115:111. Boston je bolje otvorio utakmicu i sredinom druge èetvrtine je imao najviših 15 razlike prednosti. Do odmora su domaæini uspijeli prepoloviti prednost i poluvrijeme je završilo s 46:53 za Boston.  U nastavku utakmice Miami je odigrao bolje, no nikako nije uspio slomiti borbene Celticse. U samoj završnici Shane Battier je pogodio jednu vrlo važnu tricu za izjednaèenje, no još važniju tricu je zabio Ray Allen koji poravnava rezultat na 99:99. LeBron James je imao šut za pobjedu, no promašio je zadnji šut i otišlo se u produžetak u kojem su se bolje snašli igraèi Heata.  S 34 koša LeBron James je predvodio Heat, a veliku pomoæ je imao od  Dwyanea Wadea s 23, te Marija Chalmersa koji je zabio 22 koša. Usprkos fenomenalnoj partiji Rajona Ronda koji je upisao 44 koša (rekord karijere), deset asistencija i osam skokova, Boston nije uspio napraviti brejk u Miamiju.  Paul Pierce je zabio 21 koš, ali je opet (kao i u 7.utakmici protiv Sixersa) dobio šestu osobnu i izletio na klupu prije kraja utakmice. Danas je na igraèima Bostona veliki pritisak jer novi poraz bi znaèio pozdrav od velikog finala. Kao prvo trebaju usporiti igru i smanjiti broj kontri Heata na minimum. Paul Pierce mora biti na boljoj šuterskoj razini (38 posto u prve dvije utakmice) i onda æe Boston imati šanse. Kod Miamija se još uvijek ne oèekuje nastup Chrisa Bosha, a i nije neka krizna situacija da posežu za takvim riskantnim potezima.

Publika æe sigurno “toplo” doèekati svoje “miljenike” s Floride i Celticsi æe tu imati svog šestog igraèa na terenu. Zato oèekujemo da danas Boston smanji vodstvo Miamija na 2-1 i tako ovu seriju uèini vrlo zanimljivom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE