Saturday, December 10, 2022

ZADNJE OBJAVE

Boston nadigrao Miami, Rondo junak susreta

Košarkaši Boston Celticsa došli su do važne pobjede u treæoj utakmici doigravanja protiv Miami Heata, s kojom ostaju u igri za prolazak u sljedeæi krug. Konaèno je velika trojka Bostona nadigrala onu Miamija. LeBron James, a posebice Chris Bosh nisu bili niti blizu razine kakve su pružali do sada. S druge strane, Kevin Garnett je odigrao jednu od ponajboljih utakmica u dresu Bostona, sa 28 koševa i 18 skokova, a Paul Pierce je dodao 27 koševa, dok je Rajon Rondo drugo poluvrijeme igrao sa jednom rukom, nakon što je nezgodno pao sredinom treæe èetvrtine.

- Advertisement -

Od samog poèetka Boston je pokazao bolju igru u odnosu na prve dvije utakmice, i to na obje strane terena, sa velikom agresivnošæu u obrani i sa dobrom realizacijom u napadu. Posebice je Paul Pierce dobro ušao u utakmicu, sa 12 koševa u poèetnoj èetvrtini. Doèekali smo i povratak Shaquillea O’Neala, koji je ušao u igru tri minute prije kraja èetvrtine, naravno uz velike ovacije publike u TD Gardenu, a vrlo brzo je postigao i prvi koš.

U drugoj èetvrtini Miami se oslobaða poèetnog pritiska te polako poèinju igrati svoju igru. Veliku ulogu odigrao je Joel Anthony sa 10 koševa, šutem 5-5, te naravno odliènom igrom u obrani. Bostonov postotak šuta je nakon visokih 63% u prvoj èetvrtini pao na 47%, što je omoguæilo da Miami doðe do prednosti od osam koševa. Boston je nakon osam minute druge èetvrtine imao postignutih samo 7 koševa u toj èetvrtini. Meðutim, uspijevaju se malo pribrati te koševima Kevin Garnetta i Delontea Westa dolaze na prihvatljiv zaostatak na poluvremenu.

Celticsi odlièno otvaraju drugo poluvrijeme, te serijom 16-4 dolaze do deset poena prednosti, 60-50. Paul Pierce je pogodio dvije trice, te su tada i dalje bili stopostotni iza linije za tri poena, 6-6. Nakon toga, odmah sljedeæi napad Miamija se na prvi pogled dogodio izrazito ružan dogaðaj, u kojem je lijeva ruka Rajon Ronda ostala zakaèena sa Dwyane Wadeom, te je nezgodno pao na ruku. Èinilo se da bi ta ruka možda mogla biti i slomljena, ali se Rondo nakon lijeènièke pomoæi u svlaèionici vratio na poèetku posljednje èetvrtine. Ipak, vidjelo se da nešto nije u redu sa tom rukom, ali Rondo poznat po svojoj borbenosti nije želio napustiti igru, te je igrao praktièki sa jednom rukom, kako kod voðenja lopte, tako i kod dodavanja.

- Advertisement -

Odlièno drugo poluvrijeme za Boston ostavilo je Miami na samo 35 koševa u tom razdoblju, dok su s druge strane Celticsi postigli 53.

Dwyane Wade je jedini od velike trojke Miamija bio na visini zadatka, te je sa 23 koša predvodio svoju momèad, a tome je dodao 6 skokova i 7 asistencija. LeBron James je upisao 15 poena (šut iz igre 6-16) i 7 skokova, dok je Bosh upisao mizernih šest poena šutiravši iz igre 1-6. Drugi strijelac momèadi je bio Mario Chalmers sa 17 koševa.

Sljedeæi susret se igra 10. svibnja, 01.00h po našem vremenu u Bostonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE