Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston nadigrao Miami, Rondo junak susreta

Košarkaši Boston Celticsa došli su do važne pobjede u treæoj utakmici doigravanja protiv Miami Heata, s kojom ostaju u igri za prolazak u sljedeæi krug. Konaèno je velika trojka Bostona nadigrala onu Miamija. LeBron James, a posebice Chris Bosh nisu bili niti blizu razine kakve su pružali do sada. S druge strane, Kevin Garnett je odigrao jednu od ponajboljih utakmica u dresu Bostona, sa 28 koševa i 18 skokova, a Paul Pierce je dodao 27 koševa, dok je Rajon Rondo drugo poluvrijeme igrao sa jednom rukom, nakon što je nezgodno pao sredinom treæe èetvrtine.

Od samog poèetka Boston je pokazao bolju igru u odnosu na prve dvije utakmice, i to na obje strane terena, sa velikom agresivnošæu u obrani i sa dobrom realizacijom u napadu. Posebice je Paul Pierce dobro ušao u utakmicu, sa 12 koševa u poèetnoj èetvrtini. Doèekali smo i povratak Shaquillea O’Neala, koji je ušao u igru tri minute prije kraja èetvrtine, naravno uz velike ovacije publike u TD Gardenu, a vrlo brzo je postigao i prvi koš.

U drugoj èetvrtini Miami se oslobaða poèetnog pritiska te polako poèinju igrati svoju igru. Veliku ulogu odigrao je Joel Anthony sa 10 koševa, šutem 5-5, te naravno odliènom igrom u obrani. Bostonov postotak šuta je nakon visokih 63% u prvoj èetvrtini pao na 47%, što je omoguæilo da Miami doðe do prednosti od osam koševa. Boston je nakon osam minute druge èetvrtine imao postignutih samo 7 koševa u toj èetvrtini. Meðutim, uspijevaju se malo pribrati te koševima Kevin Garnetta i Delontea Westa dolaze na prihvatljiv zaostatak na poluvremenu.

Celticsi odlièno otvaraju drugo poluvrijeme, te serijom 16-4 dolaze do deset poena prednosti, 60-50. Paul Pierce je pogodio dvije trice, te su tada i dalje bili stopostotni iza linije za tri poena, 6-6. Nakon toga, odmah sljedeæi napad Miamija se na prvi pogled dogodio izrazito ružan dogaðaj, u kojem je lijeva ruka Rajon Ronda ostala zakaèena sa Dwyane Wadeom, te je nezgodno pao na ruku. Èinilo se da bi ta ruka možda mogla biti i slomljena, ali se Rondo nakon lijeènièke pomoæi u svlaèionici vratio na poèetku posljednje èetvrtine. Ipak, vidjelo se da nešto nije u redu sa tom rukom, ali Rondo poznat po svojoj borbenosti nije želio napustiti igru, te je igrao praktièki sa jednom rukom, kako kod voðenja lopte, tako i kod dodavanja.

Odlièno drugo poluvrijeme za Boston ostavilo je Miami na samo 35 koševa u tom razdoblju, dok su s druge strane Celticsi postigli 53.

Dwyane Wade je jedini od velike trojke Miamija bio na visini zadatka, te je sa 23 koša predvodio svoju momèad, a tome je dodao 6 skokova i 7 asistencija. LeBron James je upisao 15 poena (šut iz igre 6-16) i 7 skokova, dok je Bosh upisao mizernih šest poena šutiravši iz igre 1-6. Drugi strijelac momèadi je bio Mario Chalmers sa 17 koševa.

Sljedeæi susret se igra 10. svibnja, 01.00h po našem vremenu u Bostonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE