Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston pao u Torontu

Do treæe uzastopne pobjede stigli su Toronto Raptorsi u nedjelju naveèer nakon što su u svom Air Canada Centeru svladali Boston Celticse 102-101.

Zanimljiva utakmica mogla je otiæi na obje strane, premda je domaæin dulje vrijeme izgledao sigurnije. Devet minuta prije kraja utakmice Raptorsi su imali dvanaest poena viška nakon što je Leandro Barbosa (12 poena, pet asistencija) pogodio za 93-81, meðutim, sve je domaæin prosuo u narednim minutama kada Celticsi, predvoðeni u tim trenucima mirnom rukom Raya Allena (19 koševa, osam skokova) rade seriju 17-1 i dolaze do prednosti 98-94. Prednost od tri koša èuvao je Boston sve do 19 sekundi prije kraja vremena kada Sonny Weems (16 poena, pet skokova) smanjuje prednost gostiju za koje se tada od junaka u tragièara pretvara Allen.

Naime, Boston je trebao samo saèuvati loptu u posljednjoj akciji, no Barbosa ju izbija iz Allenovih ruku tijekom voðenja i iz te akcije Paul Pierce (19 poena, pet skokova i asistencija) radi prekršaj na Amiru Johnsonu koji, dvije sekunde prije kraja utakmice, “stavlja” oba slobodnjaka za konaènih 102-101. Johnson ih je, inaèe, tijekom veèeri izvodio 9-9, a susret je završio sa 17 koševa i 11 skokova. Pokušaj Piercea za pobjedu ostao je na obruèu.

Dodajmo da je Boston u Toronto doputovao bez prvog playmakera Rajona Ronda kojeg je mijenjao Nate Robinson. Bio je šuterski raspoložen (22), ali je zakazao u raspodjeli lopti (samo dvije asistencije).

Uz Johnsona je apsolutni junak Torontove pobjede bio Talijan Andrea Bargnani. Najbolji strijelac utakmice ubacio je 29 koševa za prekid niza od osam uzastopnih utakmica Raptorsa bez pobjede u ogledima protiv Celticsa. Posljednju su ostvarili u Bostonu 23. sijeènja 2008. kada je bilo 114-112.

Latest Posts

NE PROPUSTITE