Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston pred vratima raja

Na korak od 18. naslova NBA prvaka slavljem 92-86 u nedjelju stigla je momèad Boston Celticsa. Trenutaèan omjer pobjeda i poraza njih i LA Lakersa u finalu doigravanja iznosi 3-2.

Šesta, možda i posljednja utakmica ove sezone u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta igra se u Lakersovom Staples Centeru u utorak. Eventualna sedma (finale se igra na èetiri pobjede) na rasporedu je na istom mjestu u èetvrtak.

Valja naglasiti da Boston do sada nikada nije izgubio finalnu seriju u kojoj je poveo 3-2, a odigraju li momèadski kao što su to napravili u nedjelju, teško je zamisliti da æe ove godine uslijediti za njih neugodna premijera.

Takoðer, sastav koji je nakon 2-2 upisao treæu pobjedu do naslova je došao u 19 od 25 sluèajeva, tvrdi povijesti lige. No, istina je i da je Phil Jackson, deseterostruki NBA prvak-trener, aktualni trener Lakersa i nekadašnji Chicago Bullsa, u savršenom nizu od 47 pobjeda u serijama u kojima su ta dva njegova kluba startala pobjedama, baš kao što je to sluèaj u aktualnoj seriji protiv Bostona.

Niti velikih 38 poena Kobea Bryanta, od èega 23 uzastopna za klub iz Los Angelesa, nije naudilo domaæinu u TD Gardenu, a zašto je tomu tako ponudio je odgovor Paul Pierce:

“Mislim da smo odigrali utakmicu sezone.”

Inaèe, kapetan Bostona je ubacio 27 poena i podsjetio na izdanje prije dvije godine kada je zaslužio naslov najkorisnijeg igraèa finala NBA lige u osvajanju za ligu rekordnog 17. klupskog naslova.

Kevin Garnett u pobjedu je ugradio 18 poena i 10 skokova, a Rajon Rondo dodao 18 koševa, uz osam asistencija i pet skokova, ali i sedam izgubljenih lopti. Upravo je taj dvojac, uz Piercea, bio najzaslužniji za vezanu pobjedu Bostona.

Do sada u ovogodišnjem finalu niti jedna momèad nije upisala dvije uzastopne pobjede, a ne poðe li to Lakersima niti sada za rukom, Celticsi æe protiv njih imati sjajnih 10-2 kada su finalne serije NBA lige u pitanju.

Finale:

Boston – LA Lakers 92-86 (3-2)
(Pierce 27p, Garnett 18p, 10s, 5ol / Bryant 38p, 5s, 4a, 4il)

Latest Posts

NE PROPUSTITE