Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston preokrenuo 27 koševa zaostatka protiv Orlanda

Košarkaši Boston Celticsa po drugi su puta u samo èetiri dana šokirali Orlando Magic. Nakon što su ih u ponedjeljak isprašili s 31 razlike na domaæem parketu (87:56), ovoga su puta slavili u njihovom Amway Centeru 91:83 preokrenuvši nevjerojatnih 27 koševa zaostatka.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Rudy Gay (24)
  • Asistencije: Paul Pierce (10)
  • Skokovi: Dwight Howard (16)
  • Ukradene lopte: Mo Williams (4)
  • Blokade: Kevin Garnett (4)

Nakon trice Jameera Nelsona tri minute i 11 sekundi prije kraja druge èetvrtine na semaforu je stajalo velikih 52:25 za Magic. Na poluvremenu je domaæin vodio plus 21 (58:37), a u nastavku su malo po malo nestali s terena. U posljednjoj èetvrtini Magic je tako zabio samo osam poena, uz šut 2-17 iz igre, za razliku od Bostona koji je u toj dionici ubacio 27, isto koliko i u treæoj èetvrtini.

Na kraju je junak Celticsa, koji su igrali bez ozlijeðenih Rajona Ronda (zapešæe) i Raya Allena (gležanj) bio Paul Pierce s 24 koša i 10 asistencija, dok je rookie E’Twaun Moore s klupe ubacio 16 uz èetiri pogoðene trice. Pierce i Moore svaki su ubacili po deset koševa u posljednjoj èetvrtini.

Double-double uèinak od 12 koševa i 10 skokova ostvario je Kevin Garnett, a Bostonu je to bio treæi uzastopni trijumf, što im je uspjelo prethodno samo jednom ove sezone.

S druge strane, Orlando je poražen po treæi put u posljednjih pet susreta, a njihov najbolji pojedinac u susretu po obièaju je bio Dwight Howard sa 16 koševa i 16 skokova. Jason Richardson dodao je 13 koševa, a Ryan Anderson 12.

U drugoj utakmici veèeri LA Clippersi su u Staples Centeru savladali Memphis Grizzliese 98:91. Blake Griffin odigrao je vrlo dobru all-round utakmicu sa 20 koševa, 9 skokova i 8 asistencija, dok je Chris Paul ubacio 18 koševa uz sedam asistencija u svojoj drugoj utakmici po povratku nakon ozljede zadnje lože lijeve noge.

Kod Grizzliesa, kojima je ovo drugi uzastopni poraz nakon niza od sedam vezanih pobjeda, najefikasniji s 24 koša bio je Rudy Gay, dok je Marc Gasol ostvario double-double uèinak s 18 koševa i 11 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE