Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston se probudio i smanjio na 2:1

Nakon što su, poslije drugog poraza u finalnoj seriji Istočne konferencije, u svlačionici imali burnu raspravu, igrači Brada Stevensa ‘skupili’ su glave, ponovno pronašli zajedništvo koje ih je krasilo tijekom sezone, te u većem dijelu treće utakmice protiv Miami Heata odigrali odlično.

Do smanjenja na 2-1 stigli su dobivši svaku od prve tri četvrtine, dok su u posljednjoj, iako teškom mukom, uspjeli sačuvati veliku prednost. U bostonski sastav vratio se Gordon Hayward koji je ušao s klupe i bio jedan od petorice igrača s najvećom minutažom, ali ne i s najvećim brojem koševa (6p, šut 2/7).

Četvorica od petorice startera Bostona ubacila su između 20 i 26 poena, najviše Jaylen Brown (26p-7s-5a), dok je ukupno najučinkovitiji ipak bio Jayson Tatum (25p-14s-8a) koji je bio blizu triple doublea. S druge strane, najraspoloženiji u redovima Miamija bili su Bam Adebayo (27p-16s, šut 10/14) i Tyler Herro (22p).

goran-dragic-miami-heat-jimmy-butler

Kelti su, za razliku od prethodna dva puta kada im +14 i +17 nisu bili dovoljni za pobjedu, ovaj put uspjeli sačuvati teško stečenu zalihu koja je noćas u posljednjoj četvrtini iznosila i +20. Međutim, iako ni jednog trenutka utakmice nisu bili u rezultatskom minusu, opet su dozvolili paniku u vlastitim redovima nakon što im je sastav s Floride u zadnjoj četvrtini opasno zaprijetio serijom 24-9 čime je minutu prije kraja sa 100-80 stigao do 109-104. Srećom, po Kelte, imali su mirnog Marcusa Smarta koji je pogodio svih osam slobodnih bacanja u posljednjih 46 sekundi utakmice.

Sada slijedi nešto duža pauza u seriji kako bi finalisti sa Zapada ‘sustigli’ ove sa Istoka po broju odigranih utakmica pa će se četvrti susret između Celticsa i Heata odigrati tek u srijedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE