Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston slavio kod Miamija, Chicago uzvratio Knicksima

Donedavno su košarkaši Miami Heata bili u sjajnoj pobjednièkoj seriji na domaæem parketu. Nakon 22. sijeènja i poraza od Milwaukeeja dobili su košarkaši s Floride sedamnaest utakmica zaredom pred svojim navijaèima.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (36)
  • Asistencije: Rajon Rondo (15)
  • Skokovi: DeMarcus Cousins (18)
  • Ukradene lopte: DeMarcus Cousins (6)
  • Blokade: Kevin Seraphin (4)

No, nakon toga su uslijedila i dva poraza zaredom. Prvo ih je iznenadio Memphis, a u utorak naveèer su ih na zemlju spustili i košarkaši Bostona koji su slavili 115:107. Vodio je Boston skoro cijelu utakmicu, a tijekom druge èetvrtine i preko 15 poena razlike. U nastavku se Miami približio, ali na svaku njihovu prijetnju odlièan su odgovor imali Paul Pierce (27 poena i sedam skokova), Kevin Garnett (24 poena i devet skokova), te Rajon Rondo (18 poena i 15 asistencija). Ovaj potonji je osamnaesti put zaredom ostvario dvoznamenkasti broj asistencija, što je najdulji takav niz u posljednjih 20 godina u NBA ligi.

Uzalud je Miamiju bilo što je LeBron James ubacio 36 poena, uz po sedam skokova i asistencija.

Chicago se revanširao New Yorku za poraz od prije nekoliko dana u Madison Square Gardenu. U toj utakmici je, nakon 12 ogleda izvan parketa, sudjelovao najbolji igraè Chicaga Derrick Rose, ali je baš tada ozlijedio gležanj, pa nije odigrao ovaj meè u utorak naveèer. I Chicago je bez njega lako dobio sa 98:86 uz odliènu igru iskusnoga Richarda Hamiltona koji je ubacio 20 poena, uz èetiri skoka i pet dodavanja.

Važnu pobjedu za doigravanje je ostvarila Philadelphia, svladavši u gostima New Jersey 107:88, u utakmici gdje je pet igraèa 76ersa postiglo dvoznamenkasti broj poena, a najbolji je bio Lou Williams s 20 koševa.

U utorak naveèer su još slavili Cleveland, Washington i Dallas. Cleveland je zahvaljujuæi 25 poena, 8 skokova i 6 asistencija Lestera Hudsona svladao Bobcatse 109:90. Washington je porazio Orlando rezultatom 93:85. Ponovno nije nastupio Dwight Howard za Magic, dok je kod Wizardsa utakmicu karijere odigrao Kevin Seraphin s 24 postignuta poena i 13 uhvaæenih skokova. Dallas se na svom terenu bez veæih problema obraèunao sa Sacramentom i upisao pobjedu 110:100 unatoè sjajnom DeMarcusu Cousinsu koji je za Kingse postigao 25 poena i uhvatio 18 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE