Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston slavio u novoj drami

Novu dramatiènu utakmicu koja je odluèena u posljednjim sekundama priuštili su nam igraèi Boston Celticsa i New York Knicksa. Nakon što je Boston prije tri dana slavio tricom Raya Allena, juèer im je pobjedu 96-93 donio Kevin Garnett.

Knicksi su u utakmicu ušli bez ozlijeðenog Chaunceya Billupsa, no tijekom druge èetvrtine ozlijedio se Amare Stoudemire, te se više nije vraèao u utakmicu. Do ozljede je došlo na zagrijavanju, a Amare je nakon utakmice rekao: “Vjerojatno sam se ozlijedio na zagrijavanju, dotaknuo sam tablu lijevom rukom, pa zakucao desnom i tada sam osjetio bol.”

Trener Knicksa Mike D’Antoni nije bio previše zabrinut zbog Amareove ozljede: “Trebao bi biti spreman do petka”, izjavio je nakon utakmice.

Utakmica je veæim djelom bila izjednaèena, te su se obje ekipe izmjenjivale u vodstvu. Boston je krajem treæe dionice poveæao prednost na jedanaest koševa razlike zahvaljujuæi Paulu Pierceu, no Carmelo Anthony šutem, te kasnije bacanjima smanjuje na sedam koševa zaostatka.

Posljednju èetvrtinu otvara Anthony sa sedam uzastopnih koševa te smanjuje zaostatak na samo dva poena. Nakon toga Knicksi su uspjeli preuzeti vodstvo, te je svima bilo jasno da nas èeka još jedna drama u TD Banknorth Gardenu. Knicksi su poveli 93-92 polaganjem Jeffriesa 19 sekundi prije kraja, no odmah potom uzvraæa Garnett i dovodi Boston u vodstvo. Kao i u prošloj utakmici New York je imao napad za pobjedu, no ovog se puta Anthony nije odluèio na šut veæ dodaje loptu Jeffriesu koji pod košem griješi te mu Garnett krade loptu i tako zakljuèuje drugo poglavlje ove serije.

Kod pobjednièke momèadi najbolji je bio Rajon Rondo s 30 koševa i 7 asistencija, a veliku pomoæ imao je u Pierceu i Allenu koji su postigli 20, odnosno 18 poena.

Knickse je predvodio Anthony s izjednaèenim rekordom karijere u doigravanju od 42 poena uz 17 skokova i 6 asistencija, a zamjena za Billupsa Toney Douglas dodao je 14. Amare je do ozljede odigrao 17 minuta, te je za to vrijeme upisao 4 koša uz šut 2-9.

Priliku za prvu pobjedu u seriji Knicksi æe imati na svome terenu 23. travnja od 01.00 sati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE