Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston s(p)retno do pobjede

Ray Allen je još jednom pokazao zašto je najbolji šuter iza linije za tri poena u povijesti. Tricom nekoliko sekundi prije kraja donio je pobjedu Bostonu 87-85. Carmelo Anthony nije pogodio šut za pobjedu u posljednjim trenucima.

Tako Boston Celticsi nisu dopustili još jedno iznenaðenje u sinoænjim utakmicama. Nakon što su odigrali poprilièno loše prvo poluvrijeme, u drugome su ipak podigli ponajprije razinu igre u obrani, te odnijeli tijesnu pobjedu.

Dvoboj je otvoren poprilièno nervozno, posebice od strane Celticsa. U prve èetiri minute èak tri puta nisu uopæe uputili šut prema košu, te im je isteklo vrijeme potrebno za napad. Carmelo Anthony je nakon samo minute i pol morao sjesti na klupu, jer je u tom kratkom vremenu skupio dvije osobne greške.

Nakon što su Knicksi poveli 13-8 u 4. minuti, Boston radi seriju 12-2, uz 10 koševa dvojca Paul Pierce – Rajon Rondo. Do kraja prve èetvrtine igralo se poprilièno èvrsto, a Boston dobiva èetvrtinu s minimalnom razlikom.

Nakon 3 minute druge èetvrtine obje ekipe su imale po šest izgubljenih lopti, a za usporedbu recimo kako su Hornetsi u dvoboju s Lakersima imali tri u cijeloj utakmici.

Carmelo je pokazao koliko je nedostajao u prvoj èetvrtini, te je vrlo brzo postigao 10 koševa, te dao do znanja da se ne može ohladiti na klupi, te je najzaslužniji za prednost Knicksa od èak 12 poena na poluvremenu, 51-39.

Drugo poluvrijeme Boston polako pokazuje kakva se obrana igra u doigravanju, te New York više ne postiže tako lagano koševe kao u prvom dijelu. Meðutim, u napadu Boston promašuje puno šuteva, te se i dalje ne mogu znaèajnije približiti. Jermaine O’ Neal je u 5 minuta drugog dijela pokazao kakav je igraè bio prije 5-6 godina, postigao je 8 od 10 Bostonovih koševa, a u istom vremenu dva puta blokirao pokušaje Knicksa, te iznudio prekršaj u napadu. Utakmicu je završio sa 12 koševa i 4 blokade.

Knicksi su u treæoj èetvrtini šutirali 5-26, Melo 1-9, ali su i dalje imali pet poena prednosti prije poèetka posljednje èetvrtine.

Nakon samo dvije minute Boston radi seriju 7-0, te se utakmica sve do kraja igrala sa neizvjesnim rezultatom, promjenama vodstva, pa i u ostalome neizvjesnosti do posljednjeg šuta. Treba spomenuti kako je New Yorku posljednje dvije minute nedostajao Chauncey Billups, koji je nezgodno pao prilikom jednog prodora, te je morao napustiti igru.

Nakon što je Tony Douglas pogodio tricu za vodstvo 85-82, 38 sekundi prije kraja, svi su vjerovali u još jedno iznenaðenje u sinoænjim utakmicama. Meðutim, Boston nakon timeouta odigrava odliènu akciju direktno iz auta, te Kevin Garnett zakucava za smanjenje vodstva. U sljedeæem napadu Carmelo Anthony radi prekršaj u napadu 21 sekundu prije kraja. Nakon toga je uslijedio veæ opisani scenarij.

Ray Allen bio je najefikasniji kod Bostona sa 24 koša, Paul Pierce je dodao 18. Rajon Rondo nakon prvog poluvremena 10 poena i 2 asistencije, a u drugome je ostao bez poena, ali je utakmicu završio sa 9 asistencija i 9 skokova.

Knicksima nije pomoglo niti 28 koševa i 11 skokova Amar’ea Stoudemirea. Nedovoljno za pobjedu nad Bostonom. Vrlo lošu utakmicu u drugom dijelu je odigrao Melo, ali se tome ipak treba pridodati i odlièna igra Piercea u obrani. Niti Chauncey Billups nije bio na najvišoj razini.

Sljedeæa utakmica je u utorak, takoðer u Bostonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE