Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston svladao San Antonio, Lakersi lako s Dallasom

U èetvrtak naveèer odigrane su samo dvije utakmice u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta, obje sa statusima derbija. Boston je slavio u San Antoniju 107-97, dok su LA Lakersi obranili domaæi parket protiv Dallasa pobjedom 110-82.

Unatoè slabom ostvarenju u ožujku (devet pobjeda, sedam poraza) Boston Celticsi i dalje su prijetnja Chicago Bullsima na prvom mjestu Istoène konferencije lige. Osam utakmica prije kraja osnovnog dijela sezone na omjeru su 52-22.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Kobe Bryant (28)
  • Asistencije: Rajon Rondo (14)
  • Skokovi: Tim Duncan (13)
  • Ukradene lopte: Tony Parker (2)
  • Blokade: Tim Duncan (2)

Osim pobjede kod Spursa, omjerom 57-18 još uvijek najbolje momèadi Zapada i cijele lige, za koju su najviše povukli Rajon Rondo s 22 poena i 14 asistencija te Paul Pierce s 21 košom, 11 uhvaæenih lopti i sedam asistencija, sjajna vijest za Boston je i povratak Jermainea O’Neala. Veteran s 14-godišnjim stažom vratio se na parkete po prvi puta nakon sijeènja kada je nad njim obavljena artroskopija lijevoga koljena.

Vratio se, nakon èetiri propuštene utakmice, i Tim Duncan za Spurse. Odigrao je kvalitetno (20 poena, 13 skokova), kao i Tony Parker (23 koša, osam asistencija), no teksaška je momèad upisala peti vezani poraz i dobrano si poljuljala prije All-Star predaha “sigurnu” poziciju broj jedan Zapada.

Naime, Los Angeles Lakersi su, lako se obraèunavši s Dallas Mavericksima, upisali osmu uzastopnu pobjedu i šesnaestu u sedamnaest odigranih nakon kraæeg predaha. Drugoplasirana momèad konferencije sada ima omjer 54-20, ali i igru koja prijeti Spursima.

Osjetili su to i Mavericksi u utakmici povišenih tenzija (zbog naguravanja iskljuèeni Barnes, Terry, Haywood, kasnije i Brown) koja je prekinula njihov niz od pet pobjeda zaredom. Dirk Nowitzki (27 poena, 13 skokova) ostao je usamljen u napadima na koš Lakersa koji su najviše dobili od Kobea Bryanta (28 poena), Andrewa Bynuma (18 koševa, 13 skokova), Paua Gasola (20 poena, sedam skokova) i Lamara Odoma (16 ubaèenih koševa, 11 uhvaæenih lopti).

Latest Posts

NE PROPUSTITE