Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston u utrci za Cousinsa

Iako se svim silama bore protiv priča da će Boogie DeMarcus Cousins napustiti ekipu, uprava Sacramento Kingsa ima mnogo ekipa na stalnoj vezi koje ovog All-Star centra žele od oktobra gledati  u svom dresu. Nakon jučerašnjih vijesti o razmjeni sa Lakersima i Magicom (Magic u međuvremenu demantirao priču), sada se uključio i Danny Ainge, bivši igrač Celticsa koji u tom klubu sada obnaša ulogu predsjednika košarkaških operacija. Zbog izuzetno lošeg odnosa relativno novog trenera Kingsa Georgea Karla i sjajnog centra Cousinsa, sada ekipe mnogo agresivnije traže razmjenu a jedna od ekipa koja je u prošlosti već jednom odbijena je i Boston. Danny Ainge ima nevjerovatan broj izbora na sljedećih par draftova pa tako ima mnogo da ponudi Kingsima, mada da li će to oni prihvatiti teško je reći. Zvijezda koju doslovno trener tjera iz ekipe je obično savršena situacija za nekoga tko na raspolaganju ima toliki broj pickova ali u ovom slučaju to, nažalost po legendu Celticsa Dannya Aingea, nije tako.

Vivek Ranadive, vlasnik Kingsa, rekao je da želi što brži uspjeh a to neće uspjeti sa izborima na draftu, pa tako ako dođe do tradea za Cousinsa to će vjerovatno biti ili za visok izbor na ovom draftu uz nekog veterana koji bi ekipi odmah pomogao, ili za neku zvijezdu koja je po umijeću dovoljna da postane novi centar oko kojeg se gradi ekipa, kao što je to trenutno popularni Boogie.

Ako ovo odigraju pametno, Kingsi bi za ovog centra mogli izvući odličnu razmjenu. Igrajući na kartu da ga ne žele poslati nigdje, ponude za Cousinsa trebale bi biti sve bolje a navodno priča oko Boogieja bi se trebala završiti do kraja NBA drafta, to jeste sa sigurnošću ćemo znati da li on napušta Sacramento u toku ova dva dana. Kako se sada čini, on ne ide nigdje ali ako se ponude pojačaju, možda Cousinsa vidimo u Bostonu, Los Angelesu ili New Yorku, koji se također uključio u ovu priču.

Latest Posts

NE PROPUSTITE