Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston ugošæuje Dallas, Orlando kod Portlanda

Kao i juèer na rasporedu je 11 ogleda i trebalo bi biti vatre na sve strane. U prvom dijelu veèeri oèekuju nas dva jako zanimljiva dvoboja. Indiana na svome parketu protiv Atlante i Boston protiv prošlogodišnjih prvaka Dallasa. A na kraju dana takoðer dvije poslastice. Portland protiv Orlanda i Clippersi protiv Heata gdje momèadi sa Floride nastavljaju svoju turneju po Zapadnoj konferenciji.

Toronto Raptors – Sacramento Kings  01.00

Toronto (4-6) je juèer pretrpio poraz od najlošije ekipe lige. Wizardsi su ih dobili bez nekih velikih problema sa 15 poena razlike i zaradili svoju prvu pobjedu. Raptorsi su napravili èak 22 izgubljene lopte i to ih je u velikoj veæini koštalo poraza. Bargnani (22 poena) je kao i obièno bio najbolji strijelac ekipe ali nije imao pravu pratnju od ostalih suigraèa. Ovo æe im biti treæa utakmica u tri dana i sigurno im neæe biti lako veèeras. I dalje su bez ozlijeðenih Baylessa, Kleize i Graya. U goste im dolazi Sacramento (3-7) koji je juèer zapoèeo, neuspješno, niz od pet gostovanja. Sixersi su ih glatko dobili sa 27 razlike i Kingsi ih nikako nisu mogli zaustaviti u napadima. Skoro svi su juèer odigrali loše pa se jedino može istaknuti uèinak Cousinsa od 17 koševa i 10 skokova. Za veèeras je upitan najbolji strijelac ekipe Marcus Thornton koji je i juèer propustio susret sa Sixersima radi ozljede.

Malu prednost dajemo domaæim Raptorsima jer Kingsi loše izgledaju u gostima gdje imaju èetiri poraza u isto toliko utakmica. Moglo bi biti manje od 189 poena radi toga što i jedni i drugi malo zabijaju.

Indiana Pacers – Atlanta Hawks  01.00

Indiana (6-3) se nakon prekjuèerašnjeg gostovanja i poraza od Sixersa vraæa kuæi gdje doèekuje Hawkse (7-3). Bit æe to dvoboj pete i èetvrte momèadi Istoène konferencije. Obje ekipe su meðu boljima u ligi što se tièe obrane pa vjerujemo kako æe ovo biti tvrda utakmica sa malo koševa. Pacersi imaju dosta problema sa ozljedama. Za veèeras su upitna tri važna igraèa, Granger, Hill i Hansbrough. Prva dvojica zadnji susret nisu ni igrali dok ga je Hansbrough napustio zbog ozljede oka. Hawksi takoðer muku muèe sa ozljedama. Veèeras æe opet biti bez Marvin Williamsa što znaèi da æe Vladimir Radmanoviæ ponovo startati od prve minute. U zadnjem susretu protiv Netsa Hawksi su šutirali sjajnih 54% i dobro su izgledali u napadu. Bit æe to veèeras tvrda borba pod koševima jer i jedni i drugi imaju sjajne visoke igraèe.

Malu prednost dajemo Pacersima radi domaæeg parketa no treba vidjeti kako æe se odvijati situacija sa ozljedama, jer bez Grangera i Hansbrougha šanse su im puno manje.

New York Knicks – Philadelphia 76ers  01.30

Prije poèetka sezone nitko nije oèekivao da æe Sixersi biti ta ekipa kojima æe Knicksi i Celticsi gledati u leða na vrhu Atlantic divizije. New York se vratio u život nakon tri uzastopne pobjede, no treba reæi kako su sve tri bile protiv vjerojatno najslabijih ekipa Istoène konferencije. Sixersi æe im stoga biti pravi ispit veèeras za vidjeti gdje im je mjesto. Anthony, Stoudemire i Chandler su u zadnje tri utakmice preuzeli apsolutno sve odgovornosti u ekipi i malu pomoæ imaju samo od rookieja Imana Shumperta koji uskoèi kada netko od njih odmara. Ostalima ostaju mrvice i D’Antoni ih koristi samo za sporedne uloge. Sixersi dolaze u velikom naletu, imaju 6 pobjeda za redom i besprijekorno su odradili 4 domaæe utakmice gdje su u prosjeku primali samo 77 poena i dobijali sa 24 poena razlike svoje protivnike. Jedini im je problem što æe im ovo biti treæa uzastopna utakmica u samo tri dana i mogao bi ih umor savladati. Spencer Hawes ima malih problema sa ozljedom no trebao bi biti spreman za veèeras. Juèer protiv Kingsa je bio sjajan Evan Turner sa 16 poena, 10 skokova i 8 asistencija. Knicksi æe sigurno imati problema s klupom Sixersa jer je domaæinu to jedna od najslabijih toèaka a gostima svakako jedna od boljih.

Prednost dajemo Sixersima unatoè umoru i domaæem parketu Knicksa. Jednostavno izgledaju puno bolje kao momèad i imaju širinu protiv koje æe se Knicksi teško braniti. Trebalo bi biti manje od 195 poena jer æe obrana odluèiti pobjednika.

Boston Celtics – Dallas Mavericks  02.00

Celticsi (4-4) su imali èak pet dana odmora od zadnje utakmice i to æe im biti najduži period sve do All-Star susreta. Odmor im je sigurno dobro došao jer im slijede èetiri susreta s jakim momèadima gdje neæe biti mjesta za pogreške. Najvažniji igraèi su svi zdravi a upitni su za veèeras samo Daniels i Pietrus. U narednim utakmicama se oèekuje puno više od Piercea i Garnetta. Njih dvojica jedini nisu na svojoj razini na kojoj smo ih navikli gledati. Veèeras im stižu Mavericksi (5-5) koji su se juèer prošetali kroz Detroit i pobijedili bez puno muke. Carlisle je opet koristio sve igraèe i dozirao minute kljuènim pojedincima. Jasona Kidda niti veèeras neæe biti u momèadi pa Delonte West nastavlja u prvoj petorci. Juèer je podijelio èak 10 asistencija tako da Kidd nije bio ni potreban.

Dat æemo sitnu prednost Dallasu jer su u formi i popravili su se nakon slabog poèetka sezone. Boston je zadnji susret izgubio i pitanje je u kakvoj su formi nakon pauze. Nowitzki bi mogao iæi iznad 21 poena pošto u zadnje vrijeme igra sjajno protiv Celticsa.

Chicago Bulls – Washington Wizards  02.00

Chicago (9-2) se vraæa kuæi sa uspješno obavljenog juèerašnjeg gostovanja kod Minnesote. Doèekuju Wizardse u back-to-back-to-back utakmici. Minnesota je juèer postala prva momèad koja je izgubila treæu utakmicu u treæem danu zaredom koju bi igrali jer su dosad momèadi bile na 6-0 omjeru. Bullsi imaju priliku zapoèeti novi niz jer im dolazi najslabija ekipa lige. Juèer ponovo nije bilo Hamiltona i upitan je za veèeras, dok Watson definitivno neæe nastupiti. Glavni igraè Derrick Rose takoðer ima sitnih problema s nožnim prstom no izjavio je kako æe ipak zaigrati. Rose je opet bio odlièan u pobjedi nad Wolvesima zabivši 31 poena i podijelivši 11 asistencija. Veliku pomoæ je imao i od Denga koji je zabio 21 poen i imao 11 skokova. Wizardsi (1-8) su juèer došli do svoje prve pobjede i sigurno æe im sada biti lakše igrati. No pretjeranog slavlja neæe biti jer veæ veèeras dolaze pod noge najboljoj momèadi Istoka. Juèer se vratio u ekipu Rashard Lewis i bio je uz Nicka Younga najbolji strijelac ekipe sa 15 poena.

Pitanje pobjednika ne bi smjelo biti upitno jer Bullsi i unatoè napornom ritmu Wizardse trebaju dobiti. Rose bi ponovo trebao biti prvi strijelac ekipe i 22 poena se ne èine previše da ih prekoraèi.

New Orleans Hornets – Oklahoma City Thunder  02.00

Hornetsi (3-6) su u ponedjeljak došli do iznenaðujuæe pobjede u gostima kod Denvera 94:81. Jack, Belinelli, Landry i Kaman su odigrali sjajno i vodili svoju ekipu do pobjede. Trijumf nad Nuggetsima dobiva još više na težini kad se zna da su ga ostvarili bez dva možda najvažnija igraèa ekipe, Gordona i Arize. Gordon veèeras takoðer propušta utakmicu dok je Ariza i dalje upitan. Mladi Al-Farouq Aminu bi opet trebao dobiti znaèajniju minutažu i zapoèeti susret, što znaèi da æe imati težak posao jer mu u goste dolazi Kevin Durant sa svojom Oklahomom (9-2). Thunder ima èetiri pobjede u nizu i uz Bullse najbolji omjer lige. Juèer su u teškom ogledu dobili Memphis u gostima a napokon je briljirao Russell Westbrook (30 poena, 6 skokova, 4 asistencije) kojeg se èeka još od prošle sezone. Durant nije baš imao neku šutersku veèer (7-20) ali je svejedno uknjižio 22 poena , 11 skokova i 5 asistencija. Za veèeras bi trebali biti spremni svi osim Eric Maynora kojeg nema na duže razdoblje. Kendrick Perkins ima sitnih problema sa ozljedom ali æe zaigrati.

Prednost dajemo najboljoj momèadi Zapada. Hornetsi nemaju tu potrebnu širinu a nemaju ni nekoga tko æe zaustaviti Westbrooka i Duranta pa bi mogli obojica iæi over veèeras.

San Antonio Spurs  – Houston Rockets  02.30

San Antonio Spursi (6-4) su noæas  poraženi  na gostovanju kod Milwaukee Bucksa 106:103 i još nisu ostvarili prvu pobjedu na gostovanjima (0-4). San Antonio je puno griješio u završnici utakmice i to ih je koštalo pobjede. Èak su šestorica igraèa San Antonia postigla dvoznamenkasti broj poena, a najviše Tony Parker koji je postigao 22 koša. Zbog ozljede zadnje lože teren je u prvom poluvremenu napustio T.J. Ford te ga možda neæe biti neko vrijeme (nakon Ginobilija novi udarac za teksašku momèad). Houston Rocketsi (3-6) su ostvarili prvu pobjedu sezone na gostovanju kod Charlotte Bobcatsa. U jednoj vrlo lošoj utakmici bolje su se snašli igraèi Kevina McHalea te slavili 82:70. Ugodno je iznenadio rookie Chandler Parsons koji je postigao 20 koševa uz 7 skokova.

Prognoziramo pobjedu San Antonia koji na svom terenu djeluje uvjerljivo dok s druge strane Houston na gostovanjima teško dolazi do pobjede.

Denver Nuggets  –  New Jersey Nets  03.00

Denver nakon iznenaðujuæeg domaæeg poraza od New Orleansa 81:94 doèekuje slabašni New Jersey. U utakmici s New Orleansom odigrali su dosta loše što govori 39% ukupnog šuta, u tom sivilu najviše su zabili Danilo Gallinari i Ty Lawson sa 15 koševa dok je povratnik Nene upisao 9 koševa i 11 skokova. New Jersey (2-8) i dalje niže poraze, a zadnji je došao od Atlante koja ih je dobila u gostima 101:106. Najuèinkovitiji kod New Jerseya je bio Anthony Morrow s 20 koševa, a vrlo dobar je bio i Deron Williams sa 15 koševa i 14 asistencija. Osim Lopeza koji je ozlijeðen na dulje vrijeme, izvan pogona su trenutno i DeShawn Stevenson, Damion James te Mehmet Okur.

U ovoj utakmici Denver je veliki favorit i neæe si dozvoliti još jedan domaæi poraz od puno slabije ekipe od njih. Možemo oèekivati brzi ritam utakmice u kojem New Jersey neæe imati mnogo šansi.

Utah Jazz  –  Los Angeles Lakers   03.00

Noæas su obje ekipe upisale pobjede, Utah protiv Clevelanda 113:105, a Lakersi  99:83 protiv Phoenixa. Utah Jazz je juèer odigrao jednu dobru utakmicu gdje su imali 59% ukupnog šuta i pobjedom su nastavili  niz nepobijeðenosti na svojem terenu (5-0). Najbolji igraè susreta je bio Al Jefferson s 30 koševa i 12 skokova. Los Angeles Lakersi su dobili Phoenix Sunse 16 razlike , no rezultat daje krivu sliku utakmice u kojoj se Phoenix držao u igri sve do zadnjih 10 minuta. Kobe Bryant je odigrao maestralnu utakmicu i zabio 48 koševa, dok je od ostalih Gasol ubilježio double-double (16+12). Lakersi su upisali treæu pobjedu zaredom i sada su na omjeru 7-4, no izvan Staples Centra su još uvijek bez pobjede (0-3). Upitni su nastupi McRobertsa, Kapona i Murphyja.

Zanimljiv dvoboj koji æe pokazati da li Utah može do playoffa ili je dosadašnji skor  samo uzrok povoljnog  rasporeda, te  da li Los Angeles Lakersi  konaèno ulaze u one svoje pobjednièke dane.

Portland Trail blazers  –  Orlando Magic  04.00

Portland Trail Blazersi  su noæas u svom Rose Gardenu pobijedili Los Angeles Clipperse rezultatom 105:97 i tako im uzvratili za nedavni poraz u Staples centru. Momèad Natea McMillana je sada na savršenom 6-0 omjeru kod kuæe. Portland je iz igre šutirao 51,4 %,  a svih pet startera je postiglo dvoznamenkasti broj poena. Orlando je pauzirao tri dana nakon što su, u utakmici koja se odluèivala u posljednjim minutama, pobijedili u Sacramentu 104:97. Jason Richardson predvodio je momèad s 22 poena, dok je najbolji igraè Orlanda Dwigth Howard zbog problema s osobnim pogreškama upisao mizernih 5 koševa i 4 skoka. Dosad je Orlando uredno dobivao slabije ekipe, no kada su na red došli oni jaèi Chicago i Oklahoma nisu pokazali dobru igru. Upitan im je nastup  Quentina Richardsona.

Prednost je na strani domaæina koji su jedno od ugodnijih iznenaðenja u sezoni i djeluju vrlo dobro, dok Orlando u gostima ne pruže neke uvjerljive partije.

Los Angeles Clippers  –  Miami Heat  04.30

Oni koji vole mnogo atraktivnih dodavanja, zakucavanja i blokade æe zasigurno biti zadovoljeni nakon ove utakmice. Jedne od najatraktivnijih momèadi se sastaju nakon juèerašnjih poraza. Los Angeles Clippersi su gostovali kod Portlanda i izgubili 105:97. U utakmici u kojoj su imali 5 dvoznamenkastih igraèa  najviše je zabio Caron Butler, 20 poena, dok je Blake Griffin dodao 18 koševa i 12 skokova. Danas æe morati biti na višem nivou jer im dolazi Miami, jedan od kandidata za naslov. Miami Heat je noæas upisao iznenaðujuæi poraz kod Golden Statea 111:106 nakon produžetka. U zadnju èetvrtinu se ušlo sa +12 za Miami i pobjeda je bila u džepu, no tako nisu mislili igraèi Golden Statea. Tricom Wrighta se ušlo u produžetak u kojem Miami nije pogaðao otvorene šuteve i morali su pobjedu prepustiti domaæinima.  Povratnik u momèad Dwayne Wade je bio najbolji strijelac sa 34 koša dok je James zabio 26.

Prednost Miami Heatu zbog rostera kojeg imaju i teško da æe upisati drugi poraz za redom. Los Angeles Clippersi æe još morati prièekati jedno vrijeme dok se ne budu mogli nositi s najjaèima u ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE