Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston uvjerljivo do svoje prve pobjede

Na isti naèin kako je Oklahoma City smanjio u finalu Zapada NBA lige protiv San Antonija finalnu seriju na 2-1, tako je i Boston u finalu Istoka dobio treæu utakmicu (101:91) protiv Miamija i smanjio na 2-1.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (34)
  • Asistencije: Rajon Rondo (10)
  • Skokovi: Kevin Garnett (11)
  • Ukradene lopte: LeBron James (2)
  • Blokade: Dwyane Wade (2)

Nakon što je Miami dobio svoje dvije domaæe utakmice (ona druga je bila dramatièna, jer je Heat slavio nakon produžetka), tako su i igraèi Bostona obranili domaæi parket i to na uvjerljivi naèin. Dobili su sa 101:91, makar su tijekom utakmice imali i prednost veæu od dvadeset poena razlike.

Prva èetvrtina je donijela ritam igre koš na koš, pa je Boston nakon uvodnih 12 minuta vodio 30:28. No, potom je Miami upao u rupu. Imali su seriju od devet uzastopno promašenih napada i Boston je na poluvrijeme otišao s prednošæu 55:42.

Obrana Bostona je funkcionirala sjajno i osim povremenih bljeskova LeBrona Jamesa (34 poena, osam skokova i pet dodavanja), nitko drugi se nije naigrao u njoj. Recimo da je prilièno podbacio Dwyane Wade koji je ogled završio s 18 poena.

S druge strane, Boston je u napadaèkom smislu odigrao jako dobro. Imala je domaæa momèad šut iz igre èak 50 posto, a i ogromna prednost je stvorena u skokovima gdje je Boston dominirao (44-32). Najbolji je opet bio Rajon Rondo s 21 poenom, 10 asistencija i šest skokova. Garnett je dodao 24 uz 11 skokova, a Pierce 23 uz po èetiri skoka i asistencije.

Tijekom treæe èetvrtine je Boston otišao na više od 20 poena razlike, te je mogao lagano odigrati zadnju èetvrtinu u kojoj je Miami ublažio poraz na konaènih -10. Èetvrta se utakmica, u Bostonu, igra u nedjelju naveèer.

Latest Posts

NE PROPUSTITE