Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston: Zadržati Greena i dovesti centra

Èelnici Boston Celticsa æe u narednim danima imati pune ruke posla. Uz najveæu brigu u vezi svog zaštiæenog slobodnog igraèa, Jeffa Greena, morat æe rašèešljati listu slobodnih centara na tržištu jer trenutno pod ugovorom nemaju niti jednu klasiènu ”peticu’‘.

Zaštiæeni:
Jeff Green

Jedini zaštiæeni košarkaš Boston Celticsa je Jeff Green. Za predvidjeti je kako æe se u borbu za usluge 24-godišnjeg krilnog košarkaša upetljati i po koja druga NBA momèad. Trenutno postavljena cijena je slabih 6 milijuna dolara.

Nezaštiæeni:
Carlos Arroyo, Glen Davis, Nenad Krstiæ, Troy Murphy, Saša Pavloviæ, Von Wafer, Delonte West

Što se tièe sada veæ bivših košarkaša Boston Celticsa jasno je kako se u redove Keltskog ponosa neæe vratiti Nenad Krstiæ koji ostaje u moskovskom CSKA. Suprotnu sudbinu u vrijeme lockouta izabrao je Von Wafer koji æe uskoro napustiti redove talijanske momèadi Venoli Cremona i ponuditi svoje usluge na raspolaganje svim NBA momèadima.

Zanimljivo æe biti vidjeti da li æe se u Bostonu trgnuti za potpisivanje Glena Davisa ili jednog od njihovih bivših razigravaèa Carlosa Arroya odnosno Delontea Westa. Prema trenutnoj procjeni mjesta za Sašu Pavloviæa više nema, dok potpisivanje Troya Murphyja dolazi u obzir po daleko manjim iznosima nego u protekloj sezoni.

Pod ugovorom:
Kevin Garnett, Paul Pierce, Ray Allen, Rajon Rondo, Jermaine O’Neal, Avery Bradley

Najvažnija stvar je bila ”ignorancija” ugovorne klauzule Raya Allena koja mu je omoguæavala raskidanje zadnje godine ugovora i prijevremeni odlazak u mirovinu. Meðutim najbolji tricaš svih vremena odluèio je prihvatiti još jednu sezonu i zaigrati u ovoj skraæenoj sezoni. Pod ugovorom ostaju i preostali važni igraèi poput Kevina Garnetta (posljednja godina ugovora), Paula Piercea i Rajona Ronda.

U rosteru su još Avery Bradley, Jermaine O’Neal i dva izbora ovogodišnjeg drafta, E’Twaun Moore i JaJuan Johnson koji još nisu službeno potpisali ugovore. Vidljivo nedostaje klasièna petica koju trenutno donekle prezentira Jermaine O’Neal sa svojim slabašnim koljenima i Kevin Garnett. Danny Ainge æe morati pothitno pronaæi ”novog” Kendricka Perkinsa.

Kandidat za otpis ugovora
Jermaine O’Neal

O’Neal je kandidat za otpis, no buduæi da je trenutno i jedini visoki igraè u ekipi koji može igrati na poziciji centra, vjerojatno æe Ainge saèuvati amnesty clause za neku drugu priliku.

Za kraj dodajmo kako u redovima Boston Celticsa u ovoj sezoni više neæemo gledati umirovljenika Shaquillea O’Neala.

Latest Posts

NE PROPUSTITE