Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston želi izjednačiti seriju, Miami i Denver po nove pobjede

Večeras se u doigravanju NBA lige odigravaju tri utakmice. Na Istoku će Miami i New York pokušati doći do svojih drugih pobjeda u seriji, a na Zapadu će to isto pokušati Denver protiv Golden Statea.

Miami Heat (1-0) – Milwaukee Bucks (0-1) 01.30

Momčad Heata je bez većih problema pobijedila Buckse u prvoj utakmici pred svojim navijačima. Očito ih je razljutila izjava Brandona Jenningsa koji je rekao da će Bucksi proći u šest utakmica. Utakmicu su prelomili krajem treće četvrtine serijom 7:0 za vodstvo od 15 razlike, te su bez problema do kraja utakmice održavali prednost i pobijedili su 110:81. Igrači Miamija odlično us kontrolirali reket i dozvolili su samo jedan napadački skok Bucksima u drugom poluvremenu. Najbolji igrač Miami Heata bio je LeBron James s 27 poena, 10 skokova i 8 asistencija, a dobro su odigrali Dwyane Wade sa 16 poena, 5 skokova i 5 asistencija (najveći +/- rating u ekipi od +26), Chris Bosh s 15 poena od čega su bile tri trice i pridodao je 7 skokova, te Ray Allen s 20 poena. Bucksi su igrali onoliko koliko im je Miami dozvolio, te osim Jenningsa s 26 poena i Monte Ellisa s 22 poena nisu imali raspoloženog igrača. Ostatak ekipe pogodio je 15 iz 37 pokušaja. Najveći problem, kod Bucksa je bio što Larry Sanders koji je odigrao samo 18 minuta zbog problema s osobnim greškama.

Večeras očekujemo još jednu “laganu” pobjedu ekipe Heata.

New York Knicks (1-0) – Boston Celtics (0-1) 02.00

Prvi njihov međusobni susret u seriji nam je prikazao puno borbenosti i neizvjesnosti, te malo kvalitete. Celticsi su na ulazu u posljednju četvrtinu imali prednost od 3 poena, no tada im se igra potpuno raspala i pogodili su samo tri šuta, te su izgubili pet lopti (ukupno 20). Susret je riješio po tko zna koji put ove sezone, prvo ime Knicksa, Carmelo Anthony (36 poena) s nekoliko bitnih šuteva preko svog čuvara Jeffa Greena (26 poena i 7 skokova), te zapečatio sudbinu Celticsa lijepom asistencijom za Kenyona Martina (10 poena i 9 skokova) i konačni rezultat 85:78. Odigrali su utakmicu na mali broj poena uz lošu šutersku večer obiju ekipa, Knicksi su šutirali 32/79, a Celticsi 27/65. Najveći problem Bostona bile su već spomenute izgubljene lopte, te katastrofalna reakcija igrača s klupe koji nisu pogodili niti jedan šut. Osim Greena koji je odigrao pristojnu utakmicu, solidni su bili Paul Pierce s 21 poenom, 5 skokova i 7 asistencija (ali i 6 izgubljenih lopti), te Avery Bradley s 15 poena. Kod Knicksa su dobri bili J.R. Smith s 15 poena, Raymond Felton s 13 poena i 6 asistencija, te Jason Kidd s odličnim obrambenim reakcijama, pogotovo u zadnjoj četvrtini kada je uz Anthonyja bio najbolji igrač na terenu.

Ovo će biti utakmica koju se isplati pogledati, a malu prednost dajemo Knicksima.

Denver Nuggets (1-0) – Golden State Warriors (0-1) 04.30

Nuggetsi su na krilima čudesne partije veterana Andrea Millera (28 poena i 5 asistencija) došli do vrijedne pobjede. Naime, on je zabio pobjednički jednu sekundu prije kraja utakmice, te mu je to bio prvi game winner u karijeri. Susret je obilježila ozljede Davida Leea (10 poena i 14 skokova za 29 minuta) koji će propustiti ostatak sezone, te su tako šanse za prolaz Warriorsa svedene na minimum jer bi se večeras za Nuggetse trebao vratiti njihov energy guy, Kenneth Faried (propustio je prvi susret zbog problema s gležnjem). Ekipa Denvera je prelomila utakmicu pred kraj treće četvrtine kada je Corey Brewer povezao nekoliko šuteva i zabio 7 poena od ukupno 10 u zadnje dvije i po minute, dok su Warriorse u toj četvrtini limitirali na svega 16 poena. Dobre partije kod Nuggetsa, pogotovo u obrambenom dijelu gdje su limitirali Stephena Curryja na svega 19 poena uz šut 7/20 odradili su Andre Iguodala kao glavni stoper s 3 ukradene lopte i all-round igrač u napadu s 8 poena, 10 skokova i 5 asistencija, te Wilson Chandler koji je ubilježio 11 poena i 13 skokova. Kod Golden Statea je najbolji strijelac bio Klay Thompson s 22 poena, a solidne all-round utakmice odradili su Jarrett Jack s 10 poena uz loš šut 3/12, 8 skokova i 10 asistencija, Andrew Bogut s 9 poena, 14 skokova, 3 asistencije i 4 blokade, te Carl Landry s 14 poena.

Mislimo da će nas večeras ove ekipe počastiti s velikim brojem poena, a sve osim pobjede Nuggetsa bi smatrali velikim iznenađenjem jer su Warriorsi do sada odigrali 21 utakmicu bez Leea i ostvarili su samo tri pobjede.

Latest Posts

NE PROPUSTITE