Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Boston želio Joela Embiida

Godina je 2014. Počinje NBA draft. Prvim izborom Cleveland Cavaliersi biraju talentirano krilo s Kansasa Andrewa Wigginsa, drugim izborom Milwaukee Bucksi biraju utješnu nagradu u vidu krila s Dukea Jabarija Parkera. Treći izbor imaju Philadelphia Sixersi.

U tom trenutku GM-a Philadelphije Sama Hinkieja poziva GM Boston Celticsa Danny Ainge i nudi mu paket od dva kasnija izbora prve runde u vidu 6. picka i 17. picka koji je zbog ranijeg tradea Boston dobio od Brooklyn Netsa, kao i jedan budući izbor prve runde drafta u narednim godinama. Razlog za ovu ponudu je bila mogućnost da se trećim izborom izabere centar s Kansasa Joel Embiid. Ono što je prekinulo pregovore jeste bila ozljeda koljena Joela Embiida.

Iako je bio ozlijeđen, njega je ipak momčad iz Pensilvanije izabrala. Tek nedavno je se zaista oporavio od operacija koljena, te pokazuje da nije izgubio talenat, čak se može reći i da je dosta napredovao. To je svakako primijetio i slavni centar New York Knicksa, a sada jedan od pomoćnih trenera u Charlotte Hornetsima Patrick Ewing koji je nedavno izjavio da u životu nije vidio ,,talentiranijeg mladog centra“, te da Joel vrlo brzo napreduje i razvija se.

Od tada, pa do danas se u glasinama često u navodnim tradeovima spominju Boston i Philadelphia i imena kao što su Jahlil Okafor i Nerlens Noel.

Na početku ove sezone, u kojoj se Embiid službeno računa kao rookie jer u prethodne dvije godine nije odigrao nijednu zvaničnu utakmicu za Sixerse, bilježi brojke od 17,3 koša, 6,3 skoka, 1,3 asistencije i 2,7 blokade u prosjeku na dosadašnje tri odigrane utakmice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE