Thursday, June 1, 2023

ZADNJE OBJAVE

Bostonova lekcija, fantastièni Nash

Košarkaši Bostona izjednaèili su omjer u polufinalu Istoka protiv Clevelanda na 1-1, dok je Phoenix dobio prvi polufinalni ogled na Zapadu protiv San Antonija.

Boston Celticsi, prvaci lige prije dvije sezone, globalno su ostavili daleko bolji dojam od Clevelanda u prve dvije gostujuæe utakmice. U prvom ogledu kod omjerom najbolje momèadi osnovnog dijela sezone Celticsi su imali desetak poena prednosti tijekom utakmice, a pali su i bili poraženi tek u zadnjih 90 sekundi. Istu pogrešku nisu ponovili u drugom ogledu, makar…

Vodio je Boston 91-66 na startu posljednje èetvrtine i potom je dopustio novu “crnu rupu” u svojoj igri. Došao je Cleveland na “obeæavajuæih” minus 10 (93-83) tri minute prije kraja, ali snage za potpuni preokret nije bilo.

Na poèetku utakmice je LeBron James navijaèima u Clevelandu predstavio svoju statuu za MVP (najkorisnijeg igraèa lige u osnovnom dijelu sezone), no u ovoj utakmici je takva statua bila primjerenija ponaosob svakom igraèu Bostona.

Rajon Rondo je “bušio” obranu Clevelanda poenima (13), ali pogotovo asistencijama (19). Nemilosrdan je pri šutu bio Ray Allen (22 poena, 8-15), dok su pod koševima vladali Kevin Garnett (18 poena i 10 skokova) i Rasheed Wallace (17 poena). Kod domaæina je prednjaèio James sa 24 poena, sedam skokova i èetiri asistencije. Podbacio je prvi “play” Mo Williams sa šutom 1-9, za tri poena 0-4.

Prednost domaæeg parketa je time prebaèena na stranu Bostona.

Phoenix i San Antonio se meðusobno sastaju u doigravanju peti put u zadnjih osam godina. Sva prethodna èetiri puta su kao pobjednici iz tih ogleda izlazili igraèi San Antonija, a ovom prilikom je prvi ogled dobio Phoenix.

“Sunca” su u svojoj Arizoni dobili prvu utakmicu 111-102 uz sjajnu predstavu tri igraèa: Stevea Nasha (33 poena i 10 asistencija, uz šut 13-19), Amarea Stoudemirea (23 poena i 13 skokova), te Jasona Richardsona (27 poena i šest skokova, uz šut 10-16).

Gotovo cijeli tijek utakmice je prošao u vodstvu Phoenixa, nerijetko od deset poena i više, no uporni Spursi su se uvijek vraæali i na kraju utakmicu uèinili dramatiènom.

No, u završnici je Manu Ginobili (27 poena, po pet skokova i asistencija) promašio dvije trice, u obrani nisu uspjeli zaustaviti Stoudemirea i Richardsona, pa je prvi ogled završio zasluženom pobjedom domaæina.

Rezultati:

Cleveland – Boston 86-104
(James 24p, 7s, 4a / Rondo 13p, 4s, 19a, Allen 22p, 7s)
Serija je izjednaèena na 1-1

Phoenix – San Antonio 111-102
(Nash 33p, 3s, 10a, Stoudemire 23p, 13s / Ginobili 27p, 5s, 5a)
Phoenix je poveo u seriji 1-0

Latest Posts

NE PROPUSTITE