Wednesday, May 1, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bostonu repriza prošlosezonskog finala

Sedam je utakmica odigrano u NBA ligi u nedjelju, a igraèki i povijesno gledano najzanimljivija meðu njima bila je ona u Staples Centru u kojem je uprilièena repriza prošlosezonskog finala.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Kobe Bryant (41)
  • Asistencije: Rajon Rondo (16)
  • Skokovi: Dwight Howard (20)
  • Ukradene lopte: Andre Iguodala (4)
  • Blokade: Joel Anthony (5)

Dvije najtrofejnije momèadi NBA lige, LA Lakersi i Boston, prošle su sezone finale odvukle u sedmu utakmicu u kojoj je prednost domaæega parketa imala kalifornijska momèad koja je u konaènici i slavila naslov. Situacija je trenutaèno takva da su Boston Celticsi (omjer 36-11) vodeæa momèad Istoène konferencije, a Los Angles Lakersi (33-15) drugoplasirani na zapadnom dijelu lige, odmah do, u ovome trenutku, mnogima nedodirljivih San Antonio Spursa (40-7).

Utakmicu je sa strane domaæina obilježio šuterski raspoloženi Kobe Bryant (41 koš), meðutim, imao je voða Lakersa slabu potporu u suigraèima pa je tako Ron Artest gaðao 1-10, a Derek Fisher 1-6 iz igre. Sve se u napadu aktualnih prvaka svodilo na dodavanje lopte Bryantu koji je nedjeljnu veèer iskoristio i za postizanje 27.000 poena u karijeri. Najmlaði je košarkaš lige kojem je to ikada pošlo za rukom.

Ipak, uèinak Bryanta nije bio dostatan za pobjedu protiv najveæeg rivala u èijim su redovima na visini zadatka bili Paul Pierce (32 poena), Kevin Garnett (18 koševa, 13 skokova, pet šavova na glavi nakon lakta Paua Gasola) i Rajon Rondo koji je petnaest od svojih ukupno šesnaest asistencija suigraèima podijelio u drugome poluvremenu.

“Uzvrat” u Bostonu igrat æe se 10. veljaèe.

Niti 27 minuta igre bilo je dovoljno centru Orlando Magica Dwightu Howardu za uèinak od 20 poena i 20 skokova u 103-87 pobjedi svoje momèadi protiv Cleveland Cavaliersa. Poraz Cavsa bio je njihov rekordni dvadeseti uzastopni, a svjedoèio mu je Orlandov Amway Center rasprodan u stotoj utakmici zaredom. Posljednju 31 utakmicu Cavsi su iskoristili za samo jednu pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE