Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bowdler upisao sedam osobnih pogrešaka

Za kraj tjedna donosimo još jedne zanimljivosti iz svijeta NBA lige. Danas saznajte nešto o povijesti NBA lige te nesvakidašnjoj poèetnoj petorci Raptorsa.

NBA ZANIMLJIVOSTI:

Teško je povjerovati, ali 10. veljaèe 1952 Baltimore Bulletsi odigrali su svih 48 minuta bez da su napravili ijednu zamjenu igraèa, èak i u takvom sastavu uspjeli su pobijedit u utakmici protiv Font Wayne Pistonsa ( sadašnjih Detroit ) 82:77.

U utakmici  Toronto Raptorsa u Chicagu 9.travnja 2005. godine, Raptors je startao sa èetiri ljevoruka igraèa u poèetnoj petorci. To su: Chrish Bosh, Jalen Rose, Moris Paterson Aaron Williams. Preostali starter u toj utakmici bio je dešnjak Rafer Alston.

Chicago Bulls su samo dvaputa birali prvi pick drafta. To je bilo 1999. godine kada su uzeli Eltona Branda i 2008. godine kada su uzeli Derricka Rosea. Osim toga najbliže su bili 1979. godine kada su bacali novèiæ s Lakersima i “izgubiliMagica Johnsona.

Igraèu Atlanta Hawksa Calu Bowdleru svirano je sedam osobnih pogrešaka na utakmici protiv Portlanda 13. studenog 1999. Služebni statistièar je napravio propust te je zaboravio obavijestiti suce da je Bowdler dobio šestu osobnu pogrešku ( ujedno i iskljuèujuæu ). Prije nego je statistièar primjetio svoju grešku Bowdler je dobio i sedmu osobnu i tek tada je iskljuèen. Ali službena statistika æe uvijek pokazivati sedam osobnih pogrešaka i ne znamo je li se to ikad prije dogodilo.

Muggsy Boques (159 centimetara ) je 1993. godine blokirao 213 centimetara viskog Patricka Ewinga, dok je 174 centimetara visoki Knick Nate Robinson blokirao 226 centimetara visokog kinskog diva Yao Minga.

Latest Posts

NE PROPUSTITE