Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brad Stevens: Veliki sam fan igre Geralda Greena

Trener Boston Celticsa, Brad Stevens, mirno spava. Kako su Celticsi ovoga ljeta na roster dodali i Geralda Greena, Stevens nema više brige kako da zaustavi Greena koji mu je sa klupe instant mašina za koševe zadavao dosta briga u dosadašnjim susretima sa Greenovim ekipama.

„Veliki sam fan igre Geralda Greena, iako ga se bojim“, rekao je Stevens uz smijeh i dodao: „Mislim da je to odličan način da shvatite koliko je dobar igrač. Kada pripremate utakmicu on je na vašoj skaut listi, jer znate da je sposoban zabiti mnogo poena u vrlo kratkom vremenskom roku. On može promijeniti tijek utakmice. Da li to radi svake večeri? Ne. Ali to radi vrlo često i veselim se što će nam donijeti  prijeko potrebne instant poene sa klupe“.

Celticsi se spremaju za nadolazeći trening kamp u koji će ući sa šesnaest igrača sa garantiranim i dvojicom igrača sa negarantiranim ugovorima koji će se boriti za petnaest mjesta u rotaciji. Među njima su i ovoljetne akvizicije Al Horford iz Atlante i Green iz Miami Heata, a Stevensonov posao je da vidi što može dobiti od kojeg igrača i da uskladi rotacije.

Cijelo ljeto razmišljam o tome i imam prilično jasnu sliku kako ćemo izgledati kao ekipa i u kojim ulogama ćemo od pojedinaca dobiti najviše. To je kao da slažete slagalicu i nadate se da će na kraju sve ispasti dobro. Da će stvari na terenu funkcionirati onako kako ste zamislili. Mnogo sam razmišljao o našim novim momcima, koje stvari dobro rade i kako te njihove kvalitete uklopiti u naš sistem. Neke stvari ćemo možda morati mijenjati i probati ih poboljšati, da funkcioniraju kako treba. Važno je imati plan u koji će se svi moći uklopiti u kojem će isplivati njihove najbolje strane i koji će sakriti njihove nedostatke“, zaključio je Stevens.

Kamp Celticsa počinje 27. rujna i u Bostonu se nadaju da će nadmašiti rezultate iz prošle sezone kada su ušli u playoff i ispali u prvoj rundi od Atlanta Hawksa. Otkako ih je preuzeo Stevens, Celticsi svake godine napreduju i bilježe sve veći broj pobjeda pa se nadaju da će se sljedeće sezone popeti i koju stepenicu više te konačno proći prvu rundu playoffa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE