Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brad Stevens: Želim igrače koji su gladni uspjeha

Predvođeni odličnim trenerom Bradom Stevensom te igračima gladnim uspjeha i pobjeda, Boston Celticsi su jedno od iznenađenja NBA lige ove sezone. Iako bez prave zvijezde u momčadi, Celticsi su se izjednačili s Atlanta Hawksima na trećem mjestu na istoku s omjerom 42-30. Njihova snaga u obrani ove godine lomi protivnike. U tome posebno prednjače Avery Bradley i Marcus Smart koji svojom snagom i dugačkim rukama mogu igrati obranu na jako visokom nivou. Njih dvojica su jedni od rijetkih vanjskih igrača koji mogu pritisnuti protivničke braniče i čuvati ih dužinom cijelog terena. Takav način igre je prilično iscrpljujuć i zahtjeva visoku fizičku pripremljenost ali isto tako i predanost i požrtvovnost. Upravo na tome Celticsi inzistiraju pri sastavljanju svog rostera.

«Želimo igrače koji su motivirani i žele dokazati da su nepravedno zapostavljeni, a imaju što reći u ovoj ligi. Zasad takav način funkcionira kod nas, njihov stav može biti zarazan ali je takve igrače teško naći, moraš naći i potpisati ili draftirati takvog igrača, teško je takav stav razviti u nekome ako ga on već ne nosi u sebi.», izjavio je Stevens.

Isaiah Thomas i Jae Crowder, dva najbolja igrača Bostona su upravo takvi igrači. Obojica su kao izbori druge runde drafta žestokim radom i trudom zaslužili svoje mjesto u ligi. Thomas je kao 60. Izbor na draftu 2011. godine u Bostonu dogurao do statusa all-stars igrača, dok je Crowder kao 34. izbor 2012. godine balansirao između klupe Dallasa i D-lige dok je u Bostonu nezamjenjivi starter i odlično igra u oba pravca. Boston polako slaže kockice za novu veliku generaciju, a poznavajući Dannyja Aingea koji je na sličan način sagradio Boston iz 2008. godine, ono što nedostaje je jedna prava zvijezda koja bi klubu dala potrebno samopouzdanje i kvalitetu za napad na novi naslov.

Latest Posts

NE PROPUSTITE