Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Bradonji rekord karijere, Porzingis odveo Knickse do pobjede protiv Bogdanovićeve Indiane

Sinoć je odigrano deset utakmica NBA lige. Houston Rocketsi su relativno lagano došli do pobjede protiv Utah Jazza, a sve zahvaljujući svom najboljem igraču Jamesu Hardenu, koji je odigrao utakmicu karijere. Od ostalih utakmica izdvajamo pobjedu New York Knicksa protiv Indiana Pacersa našeg Bojana Bogdanovića. Osim Bogdanovića zapaženu minutažu su dobili Dragan Bender i Mario Hezonja, dok se Ivica Zubac i Ante Žižić nisu naigrali, Žižić je dobio par minuta igre, a Zubac nije ulazio u igru.

New York Knicks – Indiana Pacers, 108:101

Knicksi su u Madison Square Gardenu ugostili Indiana Pacerse te su upisali pobjedu 108:101. Knickse je predvodio odlični Kristaps Porzingis zabivši čak 40 poena uz osam skokova te šest blokova, a pridružio mu se Tim Hardaway Jr. s 16 poena. Indiana je imala pet dvoznamenkastih igrača, od kojih su bolji od ostalih bili Thaddeus Young s 18 poena te Victor Oladipo s 17 poena. Naš Bojan Bogdanović je za nešto manje od trideset minuta igre upisao osam poena. Porzingis će ući u povijest franšize iz New Yorka ako u utorak u utakmici protiv Charlotte Hornetsa zabije 27 poena. Time će postati igrač koji je u dresu Knicksa na prvih deset utakmica sezone zabio najviše poena.

Orlando Magic – Boston Celtics, 88:104

U derbiju istoka je pobjedu ostvarila momčad Boston Celticsa. Momčad Brada Stevensa pokazuje da unatoč izostanku Gordona Haywarda može pružati dobre igre. Vrlo su organizirani, obrana im je vrhunska, a u napadu su učinkoviti, što je na svojoj koži osjetila momčad iz Orlanda. Dozvolili su im samo 88 poena, što dovoljno govori o obrambenom segmentu igre Kelta. Cijela početna petorka Celticsa je bila dvoznamenkasta, a najučinkovitiji su bili Jaylen Brown s 18 poena i sedam skokova te Al Horford s 14 poena i 10 skokova. Kod Orlanda je po običaju najbolji bio Aaron Gordon s 18 poena i 12 skokova, a Nikola Vučević je dodao 13 poena i 10 skokova. Naš Mario Hezonja je dobio 13 minuta u kojima je uspio postići dva poena.

San Antonio Spurs – Phoenix Suns, 112:95

San Antonio Spursi su na domaćem terenu dočekali Phoenix Sunse, te su bez većih problema upisali pobjedu 112:95. Spursi su imali čak sedam dvoznamenkastih igrača, od kojih vrijedi spomenuti Lamarcus Aldridgea, koji je ponovno bio najbolji u redovima momčadi iz Teksasa, zabio je 21 poen uz devet skokova, a Patty Mills je zabio 17 poena uz četiri skoka i asistencije. Kod Phoenixa je najefikasniji bio TJ Warren s 17 poena i pet skokova, Tyson Chandler je imao sedam poena i čak 14 skokova, a hrvatski reprezentativac Dragan Bender je za 20 minuta igre upisao tri poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Los Angeles Lakers – Memphis Grizzlies, 107:102

Los Angeles Lakersi su na svom parketu ugostili Memphis Grizzliese, a na kraju su Jezerčani došli do pobjede rezultatom 107:102. Do polovice druge četvrtine se mogla gledati izjednačena utakmica, a onda Lakersi uspjevaju doći do prvog značajnijeg vodstva. Lakersi su u trećoj četvrtini došli i do plus 22 poena razlike. Ipak, malo je nedostajalo da prokockaju veliku prednost, jer se Memphis pred kraj utakmice približio na samo tri poena.

U pobjedničkoj ekipi je najefikasniji bio Brook Lopez sa 21 poenom, dok je Brandon Ingram dodao 20 poena. Solidne partije su pružili i Kentavious Caldwell-Pope i Jordan Clarkson koji su ubacili po 15 poena. Rookie Kyle Kuzma je upisao 13 poena i 12 skokova. Kod Memphisa najraspoloženiji su bili Tyreke Evans sa 26 i Mike Conley sa 23 postignuta poena.

Houston Rockets – Utah Jazz, 137:110

Houston Rocketsi su ugostili ekipu Utah Jazza te su upisali uvjerljivu pobjedu. Predvodio ih je čudesni James Harden, koji je utakmicu završio s 56 poena i 13 asistencija uz nevjerojatnu efikasnost iznad 75 posto čime je ušao u povijest lige kao jedini igrač uz Wilta Chamberlaina, koji je zabio više od pedeset poena uz efikasnost iznad 75 posto. Kod Rocketsa još možemo spomenuti Erica Gordona, koji je zabio 20 poena. U gostujućem timu Donovan Mitchell je zabio 17 poena, a Rudy Gobert 13 poena. Od četrdesete sekunde videa, možete pogledati čudesnu izvedbu Bradonje u sinoćnjoj utakmici.

Rezultati ostalih utakmica:

Los Angeles Clippers – Miami Heat 104:101

Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 115:117

Toronto Raptors – Washington Wizards – 96:107

Minnesota Timberwolves– Charlotte Hornets 112:94

Portland Trailblazers – Oklahoma City Thunder 103:99

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE