Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brand i Williams na izlaznim vratima Philadelphije

Philadelphia 76ersi završili su ovogodišnji nastup u doigravanju nakon poraza u sedmoj utakmici polufinala Istoka protiv Boston Celticsa. Prema posljednjim najavama èini se da æe u narednu sezonu uæi u bitno izmijenjenom sastavu.

Lou Williams, najbolji strijelac Sixersa prošle sezone, navodno æe iskoristiti moguænost u svome ugovoru koja mu omoguæuje da istoga raskine ovoga ljeta. Ukoliko pak odluèi ostati èlanom Sixersa još jednu sezonu, zaradit æe nešto više od 6 milijuna dolara. Ako raskine ugovor postat æe nezaštiæen slobodni igraè te æe moæi birati u kojoj ekipi nastaviti svoju karijeru. Ukoliko se to dogodi, sigurno æe imati brojne ponude i moæi æe odabrati ekipu koja mu najviše odgovara.

Osim Williamsa, spominje se i odlazak Eltona Branda iz Sixersa. Brand je najskuplji igraè Sixersa i sljedeæe sezone bi trebao zaraditi ogromnih 18 milijuna dolara, što on svojim igrama na parketu ipak ne isplaæuje. Èelnici Philadelphije imaju moguænost amnestiranja Branda, èime bi maknuli cijelu njegovu plaæu sa svoje platežne liste, a Brand bi postao slobodan igraè.

Amnestiranjem Branda i odlaskom Williamsa oslobodili bi veliki prostor pod salary capom što bi im omoguæilo da se ubace u borbu za najbolje slobodne igraèe ovoga ljeta.

Williams je sezonu završio kao najbolji strijelac ekipe s 14,9 poena po utakmici, a tome je pridodavao i 3,5 asistencije i 2,4 skoka po utakmici. Brand je s 11 poena po susretu bio peti najbolji strijelac i sa 7,2 skoka po utakmici najbolji skakaè. Ipak, od igraèa s najveæom plaæom u ekipi oèekuje se puno više, a oèito da Brand sa svoje 33 godine više ne može pružati igre kao prije 5,6 godina kada je bio na prosjecima od preko 20 poena i 10 skokova po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE