Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brandon Ingram spreman za izazove koji ga očekuju

Kao da je krhka građa Brandona Ingrama trebala još tereta na leđima – drugi pick ovogodišnjeg drafta je jučer saznao da će upravo on naslijediti ormarić tek umirovljene legende Lakersa, Kobeja Bryanta.

Kad već govorimo o pritisku.

„Vidio sam gdje se nalazi moj ormarić i bio sam siguran da je to Kobejev“, rekao je Ingram na svojoj uvodnoj press konferenciji u trening centru Los Angeles Lakersa. „Mitch Kupchak mi je rekao da imam velike cipele za uskočiti ali to mi se sviđa. Sviđa mi se pritisak koji postoji. Motivirat će me da radim dobre stvari na terenu, to je pozitivan pritisak.“

Ivica Zubac, izbor Lakersa u drugoj rundi (32. ukupno), predstavljen je uz Ingrama te je upitan da li postoji određena doza ljubomore jer je Ingram naslijedio Bryantov ormarić, budući da je Zubac veliki navijač Lakersa i Bryanta još od malih nogu.

Ne, neka slobodno uzme taj pritisak“, odgovorio je kroz smijeh.

Kao i Bryant prije njega, osamnaestogodišnji Ingram planira razuvjeriti skeptike. Dok su nekim visokim pickovima na draftu instantno poklonjena mjesta u početnim petorkama uz određen broj minuta, Ingram će se za svoje mjesto morati boriti s Luolom Dengom – veteranom koji je u ligi već 12 godina i kolegom Blue Devilom s univerziteta Duke, koga su Lakersi potpisali ovog ljeta na četverogodišnji ugovor vrijedan 72 milijuna dolara – na poziciji krila i minute u rotaciji. Ingram tvrdi da nije zastrašen izazovom. Planira pobijediti u toj borbi, učeći pod Dengovim vodstvom i mudrosti.

Nisam još razgovarao s njim, ali planiram ga upitati nekoliko stvari“, rekao je Brandon. „U ligi je već mnogo godina i nisam čuo ništa osim dobrog o njemu. Na treninzima se planiram natjecati s njim svakoga dana, a do trenera je da odluči tko će počinjati utakmice.“

U slučaju da Ingram ne pobijedi Denga i na taj način zaradi mjesto u startnoj postavi, sigurno je da će biti uzrujan. Na kraju dana, ipak, rekao je da će učiniti sve što trener Luke Walton zatraži od njega, uključujući rolu s klupe ili manje minuta.

„Naravno, s moje natjecateljske strane, to mi je bitno. Ali ako moram biti rezerva, učinit ću sve što trener kaže“, osvrnuo se Ingram.

Njegova mogućnost da bude treniran i podučavan, bila je najupečatljivija stvar na pressici. Činio se otvorenim za sve, sve dok Walton to predlaže ili podržava.

Istovremeno, Ingram je svjestan sebe i ugodno mu je u svojoj koži, te zna što donosi Lakersima. On je scorer, prije svega, i vjeruje da neće imati mnogo problema u prenošenju svoje igre na viši nivo.

Mislim da ako možete poentirati, onda ste sposobni igrati na svakom mogućem nivou. Mislim da mi neće biti potrebna ogromna prilagodba. U suštini, to je igra protiv snažnijih momaka, pa će biti potrebna prilagodba u tom smjeru, baš kao i na koledžu.“

Ingramove šuterske vještine će prvi puta u izlogu biti tijekom Ljetne Lige u Las Vegasu, koja počinje u petak u UNLV’s Thomas & Mack Centeru. Novi Laker će imati priliku da pokaže NBA svijetu kako se uklapa pored D’Angela Russella u novom up-tempo sistemu trenera Waltona.

Ingramov je težak 89 kilograma i visok nešto više od 208 centimetara, pa njegova tjelesna građa i set vještina povlače paralele s još jednim poenterskim krilom, najnovijom akvizicijom Golden State Warriorsa, Kevinom Durantom. Stoga, Brandon nije mogao pobjeći od još jednog pitanja koje se tiče njegovog viđenja u takvim komparacijama.

Naravno da vidim sličnosti, zbog slične tjelesne građe“, rekao je Ingram. „Mislim da bi svi željeli biti uspoređeni s Kevinom Durantom. On je ispred mene po godinama i postignućima, što mi daje motivaciju da u potpunosti iskoristim svoj potencijal.“

Ingramov potencijal ostaje nejasan, iako je njegov plafon očigledno veoma visok. Nebrojeni faktori su uključeni u razvoj njegove karijere, od čega je mnoge nemoguće predvidjeti. Uz sve to rečeno, iz njegovog nastupa pred novinarima ne možemo reći da će podleći pritisku izazvanim visokim izborom na draftu, ili onom malo tišem koji nastaje uz pojam Bryantovog nasljedstva.

Mogu raditi jedino ono što radim dobro“, rekao je. „Ne postoji drugi Kobe Bryant. Tako da, upuštajući se u ovo, znam da moram činiti sve što trener kaže i ako je on sretan onda sam i ja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE