Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brandon Roy odabrao Minnesota Timberwolvese

Lijepa vijest doèekala nas je danas, Brandon Roy odluèio je da æe sljedeæe sezone igrati za Minnesota Timberwolvese. Iako je prošle sezone proglasio mirovinu sada se vraæa u igru na radost svih ljubitelja NBA lige.

Roy je postigao usmeni dogovor s èelnicima Timberwolvesa te æe, prema rijeèima njegovog agenta Grega Lawrencea, zaraditi oko 10 milijuna dolara za sljedeæe dvije sezone.

Brojne ekipe pokušale su dovesti Roya u svoje redove. Svi znaju za njegove velike probleme s koljenima zbog kojih je morao proglasiti mirovinu prije poèetka prošle sezone, no isplati se riskirati i potpisati ga jer su njegove kvalitete vrijedne tog rizika.

Minnesota je okupila mladu ekipu i Roy æe s 28 godina biti jedan od starijih igraèa u momèadi. Sigurno æe svojim savjetima pomoæi mladim igraèima, no èelnici Minnesote se nadaju da æe njegov najveæi doprinos biti na parketu. Ukoliko se uspije vratiti u formu približnu onoj prije ozljeda, ovaj dogovor bit æe za Minnesotu jackpot.

Možemo spomenuti i kako Minnesota pokušava dovesti još jednom mladog igraèa, Nicolasa Batuma, u svoje redove te su mu ponudili ugovor na 4 godine vrijedan 45 milijuna dolara, ali on je zaštiæen te Portland može izjednaèiti tu ponudu i zadržati ga u svojim redovima. Od Minnesote možemo oèekivati da æe biti aktivna na tržištu slobodnih igraèa i dovesti nekoliko pojaèanja. U odnosu na prošlu sezonu èlan Timberwolvesa više neæe biti problematièni Michael Beasley koji je sve dogovorio s Phoenix Sunsima.

Upravo je Minnesota odabrala Roya na draftu 6. izborom 2006. godine, ali su ga odmah poslali u Portland u zamjenu za Randyja Foyea, što se pokazao kao loš potez. Roy je osvojio nagradu za rookie igraèa godine u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi, a zatim je tri puta izborio nastup na All-Star susretima. Prije nego što su ga uhvatili problemi s ozljedama prosjeèno je postizao 22,1 poen, 4,9 asistencija i 4,6 skokova po utakmici. Da nije imao problema s koljenima danas bi sigurno bio u konkurenciji najboljih bek-šutera NBA lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE