Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brandon Roy odlazi u mirovinu?

Dugogodišnji najbolji igraè Portland TrailBlazersa, 27-godišnji Brandon Roy sve se više približava odluci da okonèa svoju profesionalnu karijeru.

ESPN danas saznaje kako je Roy veoma blizu odluci da se umirovi. Razlog je oèit, problemi s koljenima, zbog kojih je prošle sezone odigrao tek 47 utakmica u regularnom dijelu sezone. Nakon povratka na parket bilo je oèito kako je izgubio veliki dio svoje eksplozivnosti i da to više nije onaj Roy koji je bio meðu najkompletnijim igraèima lige.

U proteklih godinu i pol Roy se podvrgnuo trima operacijama koljena koja izgleda više ne mogu podnijeti napor NBA sezone. Roy prema ugovoru treba primiti 64 milijuna u sljedeæe 4 godine, a taj æe se iznos obrisati iz salary capa Portlanda godinu dana nakon umirovljenja igraèa.

Ovo je tužna vijest za sve ljubitelje košarke jer bi NBA liga izgubila sjajnog igraèa koji je unatoè problemima s koljenima u ovogodišnjem doigravanju protiv Dallasa pokazao da još uvijek ima vatre u njegu. U èetvrtoj utakmici prvog kruga doigravanja Portland je imao zaostatak od 23 poena, no Brandon Roy je u posljednjoj èetvrtini sam ubacio 18 poena i odveo svoju momèad do pobjede 84:82, što je bio jedan od najveæih preokreta u povijesti doigravanja.

Roy je u NBA ligu došao 2006. godine kada ga je na draftu 6. pickom izabrala Minnesota te ga odmah poslala u Portland u zamjenu za Randyja Foyea. U svojoj prvoj sezoni proglašen je za najboljeg rookie igraèa godine. U Portlandu je proveo svih 5 sezona svoje profesionalne karijere i prometnuo se u jednog od najkompletnijih igraèa lige. Ukupni prosjeci karijere mu iznose 19 poena, 4,7 asistencija i 4,3 skoka po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE