Brandon Roy privlaèi interes brojnih ekipa

Nekadašnji voða Portland Trail Blazersa Brandon Roy veoma je blizu povratka na parket. Veæ je nekoliko puta izjavio kako naporno trenira da se vrati u igraèku formu nakon višestrukih operacija koljena, a èini se da zainteresiranih ekipa za njegove usluge ne nedostaje.

Roy je prije poèetka nedavno završene NBA sezone objavio kako se povlaèi iz košarke i odlazi u mirovinu. Ipak, samo godinu dana nakon toga sve je bliže povratku u NBA svijet. Priznao je kako mu je teško biti van parketa i kako svakodnevno trenira da jednoga dana ponovno zaigra u ligi.

Iako još nije sigurno da æe se vratiti, brojne ekipe su iskazale interes. Za sada se èini da su Chicago Bullsi, Indiana Pacersi, Minnesota Timberwolvesi i Dallas Mavericksi ekipe s najveæim šansama za potpisivanje ovog trostrukog All-Star i najboljeg rookie igraèa sezone 2006./07.

Veliko je pitanje u kakvom æe se Roy stanju vratiti, ukoliko se vrati. Iako mu je tek 27 godina veæ je zbog problema s koljenima morao proglasiti mirovinu, tako da ekipa koja mu ponudi ugovor izlaže se velikom riziku. Njegovo dovoðenje mogao bi biti veliki pogodak ukoliko se Roy vrati u barem približnu formu u kakvoj je bio prije ozljeda, kada je igrao na All-Star razini i bio meðu najboljim bekovima NBA lige. Ipak, moguæe je i da zbog brojnih ozljeda i operacija koljena više ne može doæi u stanje u kakvom je nekada bio te da više ne može pratiti brzi ritam NBA lige. U svakom sluèaju, sve je izglednije da æemo odgovor na ovo pitanje dobiti sljedeæe sezone i samo se nadamo se mu se neæe dogoditi nova ozljeda koja bi mu mogla nanijeti trajnije posljedice.

Roy je u NBA ligi proveo 5 sezona. Godine 2006. na draftu su ga izabrali Timberwolvesi koji su ga odmah proslijedili Portlandu u zamjenu za Randyja Foyea, 7. izbor istog drafta. Svih 5 sezona proveo je u dresu Trail Blazersa te je prosjeèno bilježio brojke o 19 poena, 4,7 asistencija te 4,3 skoka po utakmici.