Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brandon Roy privlaèi interes brojnih ekipa

Nekadašnji voða Portland Trail Blazersa Brandon Roy veoma je blizu povratka na parket. Veæ je nekoliko puta izjavio kako naporno trenira da se vrati u igraèku formu nakon višestrukih operacija koljena, a èini se da zainteresiranih ekipa za njegove usluge ne nedostaje.

Roy je prije poèetka nedavno završene NBA sezone objavio kako se povlaèi iz košarke i odlazi u mirovinu. Ipak, samo godinu dana nakon toga sve je bliže povratku u NBA svijet. Priznao je kako mu je teško biti van parketa i kako svakodnevno trenira da jednoga dana ponovno zaigra u ligi.

Iako još nije sigurno da æe se vratiti, brojne ekipe su iskazale interes. Za sada se èini da su Chicago Bullsi, Indiana Pacersi, Minnesota Timberwolvesi i Dallas Mavericksi ekipe s najveæim šansama za potpisivanje ovog trostrukog All-Star i najboljeg rookie igraèa sezone 2006./07.

Veliko je pitanje u kakvom æe se Roy stanju vratiti, ukoliko se vrati. Iako mu je tek 27 godina veæ je zbog problema s koljenima morao proglasiti mirovinu, tako da ekipa koja mu ponudi ugovor izlaže se velikom riziku. Njegovo dovoðenje mogao bi biti veliki pogodak ukoliko se Roy vrati u barem približnu formu u kakvoj je bio prije ozljeda, kada je igrao na All-Star razini i bio meðu najboljim bekovima NBA lige. Ipak, moguæe je i da zbog brojnih ozljeda i operacija koljena više ne može doæi u stanje u kakvom je nekada bio te da više ne može pratiti brzi ritam NBA lige. U svakom sluèaju, sve je izglednije da æemo odgovor na ovo pitanje dobiti sljedeæe sezone i samo se nadamo se mu se neæe dogoditi nova ozljeda koja bi mu mogla nanijeti trajnije posljedice.

Roy je u NBA ligi proveo 5 sezona. Godine 2006. na draftu su ga izabrali Timberwolvesi koji su ga odmah proslijedili Portlandu u zamjenu za Randyja Foyea, 7. izbor istog drafta. Svih 5 sezona proveo je u dresu Trail Blazersa te je prosjeèno bilježio brojke o 19 poena, 4,7 asistencija te 4,3 skoka po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE