Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brandon Roy propušta i Utah

Portland je juèer pretresla vijest o ozbiljnoj ozljedi Grega Odena, koji æe još jednom morati propustiti veæi dio sezone. No, to nije sve, naime njihov prvi igraè Brandon Roy i dalje neæe moèi pomoæi svojoj momèadi zbog problema sa lijevim koljenom.

Prije tri godine je Portland kao prvi izbor na draftu uzeo Grega Odena, ali dotièni centar je zbog raznih ozljeda propustio èak dvije od tri sezone. Neæe igrati niti tijekom aktualne. I dok je Oden veæ sada napola igraè za mirovinu, drugi izbor te godine, a to je Kevin Durant, briljira u Oklahoma Cityju i jedan je od najboljih igraèa lige.

Cijeli taj scenarij je vrlo slièan onome iz davnina kada je Portland imao šansu izabrati na draftu Michaela Jordana kao drugi izbor, ali se odluèio za Sama Bowiea i napravio – “pogrešku stoljeæa“.

No, trenutaèno pravi problem Portlanda je taj što su se nanovo pojavili stari problemi s lijevim koljenom njihovog najboljeg igraèa Brandona Roya. Idejni voða momèadi na parketu neæe igrati iduæe dvije utakmice, no mogao bi propustiti mnogo više bude li loše ono što pokaže nova magnetska rezonanca kojoj æe se podvrgnuti.

Najgore sumnje su operacija i dulji period oporavka i pauze. U tom sluèaju, Portland bi morao proæi novi gadan put do doigravanja na Zapadu gdje svakako pripadaju kada bi igrali u kompletnom sastavu.

Roy je posljednju utakmicu odigrao prije 5 dana, protiv New Orelansa Hornetsa. Inaèe u uvodu nove sezone je braniè Blazersa na prosjeku od 18,1 poena, 3,3 skoka i 2,5 asistencije po susretu.

Za kraj dodajmo da æe Blazersi slijedeæi susret odigrati pred svojom publikom i to protiv košarkaša Utah Jazza.

Latest Posts

NE PROPUSTITE