Thursday, November 30, 2023

ZADNJE OBJAVE

Brandon Roy se vraæa na teren?

Najbolji rookie igraè sezone 2006/07 te 3 puta èlan NBA All-Star ekipe Brandon Roy, koji je nedavno otišao u mirovinu radi ozbiljnih problema s koljenom, razmišlja o povratku na parket.

“Trenutno nije pravo vrijeme za povratak, ali obavljao sam neke pretrage i moguæe je da æu se vratiti košarci”, izjavio je Roy.

Gledati talentiranog igraèa kao što je bio Brandon Roy kako mora odustati od košarke veæ u 27. godini bilo je užašno teško. Ali Roy izgleda ne želi samo tako odustati od košarke zauvijek: “Istina je. Stvarno je teško biti tako daleko od parketa. Gledao sam Jamala Crawforda i pratio sve njegove utakmice pa imam sve više i više želje vratiti se nazad na teren. Ako tretman koji sam tražio može pomoæi, vjerujem da æete imati šanse ponovo vidjeti Brandona Roya kako igra.”

Košarka je Royev život i nije teško shvatiti da mu nedostaje igranje. Uvijek je volio prièati o bilo èemu što ima veze s košarkom i uživao je u tome. Ali povratak na teren æe ipak zahtjevati puno operacija i tretmana kako bi problemi sa Royevim koljenom nestali. Naravno, nije sigurno da bi Roy opet bio na razini na kojoj je bio prije, ali bilo bi stvarno lijepo vidjeti Roya ponovo na terenu.

Roy nikada u svojoj karijeri nije odigrao cijelu sezonu. Uvijek su ga sprjeèavale neke ozlijede, ali ipak se uvijek vraæao.  Iako je spomenuo da postoji šansa da se vrati, Roy se možda nikada ni ne vrati na teren. Shvaæa da se bori s jako zahtjevnim izazovom i da nije sigurno da æe njegovo tijelo izdržati taj povratak.

Ovog vikenda Roy je bio u Orlandu u hotelu s Jamalom Crawfordom: “Mi smo samo uživali i gledali utakmicu, ali jedino o èemu sam ja mogao misliti su one zabavne stvari koje se ne vide na ekranu. Ljudi su mi vratili mnoge uspomene kada su me pitali kakav je osjeæaj bio igrati i kako su igraèi tako složni? Rekao sam im da su složni zato što je sve zabava i pokušaj da zadivimo naše navijaèe.”

Postoji život i izvan terena, ali je Royu to teško za prihvatiti. Ne želi vjerovati da su njegovi igraèki dani završeni i pokušat æe se vratiti, a hoæe li to uspjeti, preostaje nam da vidimo. U pet godina odigranih u dresu Portlanda Roy je na prosjeku od 19 poena, 4,7 asistencija i 4,3 skoka po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE