Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brett Brown: 76ersi raširenih ruku čekaju Šarića

Jesen nam se približava a s njom i povratak NBA košarke. Jedna ekipa koju ne bi svatko nazvao NBA ekipom (bez omalovažavanja njima naravno) je Philadelphia. Ekipa s vrlo upitnom i kontroverznom taktikom tankiranja koja se sada već odužila.

Trener te ekipe Brett Brown odradio je jedan kraći intervju u kojem su u fokusu bila dva igrača 76ersa – Jahlil Okafor i Dario Šarić. Okafor je bio prvi “na tapetu” a pitanje voditelja bilo je vrlo hrabro – da li Okafor može postati novi Tim Duncan, legenda Spursa i sigurno budući hall of famer. Brownov odgovor bio je: “Kada bi mu pomogli sa skokom i s obranom, zašto da ne? Ofenzivno, postoje sličnosti. Moramo mu pomoći da razvije druge dijelove svoje igre.”

Sljedeći dio je o Šariću, koji je nekoliko dana prije drafta na kojem je izabran (draft 2014.) potpisao trogodišnji ugovor s turskim Efesom, a Brown je upitan koliko često se čuje s hrvatskim reprezentativcem. Rekao je: “Svaki dan se čujemo, najviše preko WhatsAppa. On je WhatsApp čovjek i to najviše koristi za komunikaciju. Gledao sam ga danas, imali su težak poraz ali svakako pazim na njega svaki dan, skoro čitav dan. Mislim da ćemo ga svi gledati u Phili uskoro. Grad će vidjeti nešto novo i nevjerojatno, on se mnogo bori, odličan je tehnički i mislim da generalno njegova osobnost savršeno odgovara ovom gradu.”

Šarićev prelazak u NBA ligu očekuje se naredne sezone kada će tu, ako sve bude kako treba, biti i Joel Embiid kao i još jedan vrlo visok pick s obzirom na to da 76ersi još uvijek nemaju kvalitete da izađu iz lutrije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE