Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brett Brown: Šarić više nije dijete

Ove bi sezone, uz uvjet da Damjan Rudež uspije izboriti mjesto u momčadi Orlando Magica, u NBA ligi mogli gledati čak šest hrvatska igrača.  Naime, uz Bojana Bogdanovića i Marija Hezonju, te svježe izabrane Ivicu Zubca i Dragana Bendera, još smo u srpnju, točno prije početka Olimpijskih igara, saznali da se preko bare konačno otisnuo i Dario Šarić. Šiši se momčadi iz Philadelphije priključuje s 22 godine na leđima, i dok je to za neke oznaka mladosti i neiskustva, trener Brett Brown misli suprotno.

Njegova mladost je u kontradiktornom odnosu s njegovim iskustvom na parketu, koje je zaista bogato. On nije dijete, ima samo 22 godine, no nije dijete.“  Brown naravno želi ukazati na činjenicu da Dario iza sebe već ima dvije sezone u Anadolu Efesu, čak tri velika natjecanja sa seniorskom reprezentacijom Hrvatske (dva europska i jedno svjetsko prvenstvo) te da je prve seniorske minute upisao još 2009.

Igrao je u Euroligi kao i u turskom nacionalnom prvenstvu, koje je po meni spada u top 3 lige u Europi. Također je igrao istaknutu ulogu na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.“

Još nakon što su Sixersi potpisali Šišija, Brown je izjavio da će biti zanimljiv izazov pronaći način na koji će ga najbolje moći koristiti u rotaciji, pogotovo jer su prvim pickom na ovogodišnjem draftu izabrali australsko čudo od djeteta Bena Simmonsa, čije se kvalitete preklapaju s Šarićevima. I danas dijeli isto mišljenje kao i tada.

Rekao sam to već na početku ljeta i ponovit ću – učimo u hodu. Stati pred sve vas i izreći da točno znam kako će rotacija izgledati i kako će sve funkcionirati bila bi laž. U sniženoj petorci bi ga mogli koristiti na poziciji centra, a mogli bismo ga koristiti i kao visoko ili nisko krilo. Ništa se još ne zna točno jer smo još uvijek u fazi učenja i saznajemo preferencije naših igrača dok provode vrijeme zajedno u treningu i na parketu.“

Sa sigurnošću možemo konstatirati da će Brett Brown imati dosta posla jer mu roster momčadi nimalo ne olakšava stvari budući da mu je frontcourt prenapučen s igračima. Tu su Nerlens Noel, Joel Embiid, Jahlil Okafor te su im se  sada još priključili i Šarić i Simmons. Ne bi bilo iznenađenje da se pred početak sezone dogode još kakve razmjene koje bi promijenile izgled ekipe.  U svakom ćemo slučaju s nestrpljenjem očekivati početak training campa i nove vijesti o Šariću i planovima za njegovu ulogu u momčadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE