Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brian Shaw novi trener Nuggetsa

Učenik Phila Jacksona poznat po odličnom radu s igračima, 47-godišnji Brian Shaw je novi trener Denver Nuggetsa koji u klub dolazi nakon što su čelnici dali otkaz Georgeu Karlu.

Čim su otupstili Karla, čelnici Nuggetsa su počeli razgovarati sa Shawom, bivšim pomoćnim trenerom Indiana Pacersa koji je obavio nekolicinu razgovora za mjesto glavnog trenera u zadnjih par godina.

“Zahvalan sam na prilici koju su mi ponudili Nuggetsi. Malo je reći da mi je bilo teško zadnjih godina, bio sam na 12 ili više razgovora za glavnog trenera”, rekao je Shaw.

Shaw je kao igrač i kao trener bio na klupi Phila Jacksona te je pomagao voditi poznati “trokut” napad.

“Iako sam igrao i trenirao napadački sistem trokuta, igrao sam još u dosta sistema, tako da to nije nešto što želim donijeti u Denver. Pogledati ću dosta snimki kluba i sve pozivitne stvari, a brzina i tranzicija su jedna od njih”, nastavio je Shaw.

Shaw dolazi u treću najmlađu momčad lige koja je prošle sezone imala treći najbolji rekord lige, ali je i treću sezonu zaredom ispala iz prvog kruga doigravanja. To je bio jedan od razloga što Karl više nije na klupi.

Novi trener Nuggetsa je bio na razgovorima za posao u Brooklyn Netsima (prije dolaska Jasona Kidda) i Los Angeles Clippersima, a posao u Clippersima bi po izvorima bliskim ligi dobio da je Doc Rivers ostao u Boston Celticsima.

Shaw ima stvarno fascinantan rezime. Bio je suigrač Larryu Birdu, Allenu Iversonu, Shaquilleu O’Nealu, a u ligi je kao igrač proveo od 1988. do 2003. godine. Osvojio je tri naslova kao igrač, a dva kao pomoćni trener. Zadnje dvije sezone je proveo na klupi Pacersa kao pomoćni trener Franka Vogela.

Latest Posts

NE PROPUSTITE