Friday, January 27, 2023

ZADNJE OBJAVE

Briljantni Bryant za finale

U velikom NBA finalu æe igrati košarkaši Los Angeles Lakersa i Boston Celticsa, èime æe biti repriziran finale od prije dvije godine kada je bolji bio Boston (4-2).

- Advertisement -

Razlika u odnosu na 2008. godinu je ta da æe ovom priliikom prednost domaæeg parketa imati košarkaši iz Los Angelesa, a serija poèinje iduæeg èetvrtka utakmicom u LA-u.

Isto kao i Boston, koji je s 4-2 pobijedio Orlando, tim su rezultatom i Lakersi bili bolji od Phoenixa, dobivši u subotu naveèer prvu utakmicu u gostima, u seriji. U utakmici gdje su se Lakersi odlijepili od suparnika tijekom druge èetvrtine i vodili sve do kraja, slavili su 111-103.

Još je jednu fantastiènu utakmicu odigrao Kobe Bryant koji je veèer završio sa 37 poena, a dok je bio na parketu njegova momèad je napravila velikih +19. Phoenix je, pak, hvatao svojih “pet minuta” tek u rijetkim trenucima kada Kobea nije bilo na parketu dvorane u Arizoni.

- Advertisement -

Posredstvom ponajviše Gorana Dragièa (koji je tijekom ogleda ponovno vodio “slovenski rat” protiv sunarodnjaka iz Lakersa Saše Vujaèièa), ali i Stevea Nasha (21 poen, pet skokova i devet asistencije), Phoenix je tijekom posljednje èetvrtine smanjio ogromni zaostatak 91-74 na 99-96 dvije minute i 20 sekundi prije kraja. No, tada im se opet “ukazao” Kobe Bryant.

Pogodio je sve šuteve do kraja (uglavnom s dvojicom igraèa na sebi), a prilikom onog za 107-100 je izašao izvan granica parketa i potapšao suparnièkog trenera Alvina Gentryja.

Ovom prilikom je Bryant imao najveæu pomoæ u Ronu Artestu, èovjeku koji je postigao pobjednièki koš sa zvukom sirene u prošlom ogledu Laerksa i Phoenixa. Da je opet “vruæ” Artest je pokazao sa 25 poena, te odliènim šutem 10-16 što je, inaèe, njegova najveæa boljka u igri.

Finale zapada:

Phoenix – LA Lakers 103-111 (4-2)
(Nash 21p, 5s, 9a / Bryant 37p, 6s, Artest 25p, 4s, 3ul)

Latest Posts

NE PROPUSTITE