Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Briljantni Giannis odveo Buckse do 3:1 protiv Celticsa

Milwaukee Bucksi poveli su s 3-1 protiv Boston Celticsa, a dvije od te tri pobjede ostvarili su u gostima. S takvim nastupom Bucksi su došli na samo pobjedu do prolaza u finale Istočne konferencije, doseg na koji čekaju još tamo od 2001. godine kada su na krilima Rayja Allena, Glenna Robinsona i Sama Cassella otišli ovako daleko.

Ovdje dominira Giannis Antetokounmpokoji igra sjajno i u ovoj seriji te je doveo Buckse na rub ulaska u finale konferencije, a posebno dobro odradio je ovu četvrtu utakmicu u kojoj je bio doslovno nezaustavljiv.

Bucksi su ovdje dobili i nekakav doprinos s klupe za razliku od Celticsa koji su ukupno imali samo sedam poena od petorice igrača koji su se našli na parketu.

Antetokounmpo je već na startu drugog poluvremena zaradio četvrtu osobnu pogrešku i činilo se da su Bucksi u problemima, ali igrači s klupe odradili su veliki posao i odveli Milwaukee na dvoznamenkastu razliku.

I u trećoj utakmici klupa Bucksa odradila je odličan posao i stvorila razliku nakon što je ubacila 42 poena, a Bostonova s druge strane 16, ovaj put upisala je 32 poena, a protivnička samo sedam.

Nakon što su Bucksi poveli s 3-1, Al Horford je realno promotrio šanse Celticsa u ovoj seriji. “Vjerojatno nam ostatak svijeta daje vrlo male šanse da nešto napravimo u ovoj seriji. Trenutno smo dosta nisko i to je valjda realnost, ali borit ćemo se u srijedu kod njih”, ističe Horford.

Brad Stevens lako je pronašao što je odlučilo u ovom susretu. Boston je u trećoj dionici vodio 67:65, ali Milwaukee je nakon toga napravio seriju 13:1 u kojoj je George Hill ubacio sedam poena.

“To nas je ubilo. Njihova klupa ušla je na parket i uopće nije bilo nikakvog pada u igri. Connaughton je bio sjajan, George Hill nevjerojatan”, priznao je Stevens.

U konačnici, Antetokounmpo je ubacio 39 poena uz 16 skokova, a Hill je dodao 15 poena i pet asistencija. Kod poraženih Kyrie Irving ubacio je 23 poena uz deset asistencija i šest skokova, Horford 20 poena uz šest skokova i pet asistencija, Marcus Morris 18 poena uz 14 skokova, a Jayson Tatum 17 poena uz deset skokova.

Boston Celtics – Milwaukee Bucks 101:113 (1-3)

Latest Posts

NE PROPUSTITE