Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brojne ozljede kroje sudbinu klubova

Prošla su skoro dva mjeseca sezone, a i dalje najèešæe vijesti koje èitamo su ozljede pojedinih igraèa. Iz dana u dan nova ozljeda nekog novog igraèa. Mnoge ekipe su ponekad imale samo 8 aktivnih igraèa. Sjeæam se tako jednom prilikom da su Wizardsi igrali sa samo 7 igraèa, jer su mnogi bili ozljeðeni, što je naravno pogubno za ekipu, jer rotacije nema, igraèi su prisiljeni igrati preko 40 minuta po utakmici, a to naravno dovodi do umora, a uostalom i do novih ozljeda.

U èetvrtak smo doznali da æe Yao Ming propustiti ostatak sezone.”Nadamo se da æe se Yao u potpunosti oporaviti te da æe u buduænosti moæi braniti boje Houston Rocketsa”, rekao je generalni menadžer teksaške košarkaške momèadi Daryl Morey. Rajon Rondo je zaradio još jednu u nizu ozljeda, te æe morati propustiti nekoliko tjedana, a Joakim Noah æe morati na operaciju palca, radi èega æe izbivati oko dva mjeseca.

To su samo neke od posljednjih vijesti vezanih uz ozljede igraèa. Sutra æe se pisati o novim ozljedama novih igraèa. Neki veæ sada znaju da neæe uopæe zaigrati do kraja sezone, kao što su npr. Greg Oden, Udonis Haslem, Jonas Jerebko ili Michael Redd. Kenyon Martin, Josh Howard, Mike Miller, s druge strane nisu zaigrali niti minute ove sezone.

Popis je ogroman, a mnoge igraèe nisam niti spomenuo, iako se to možda trebalo, ali gotovo je nemoguæe navesti igraèa koji nema nekakvih problema. Kakve to posljedice ima za momèad? Ne samo da se pojedine momèadi vrlo teško igraèki nose s ozljedama, one im zadaju i mnoge financijske gubitke. Pa da vidimo koje ekipe su najviše pogoðene ozljedama.

Najprije da vidimo koliki je ukupan broj utakmica propušten u nekoj momèadi od strane ozljeðenih igraèa:
Portland Trail Blazers – 103
Washington Wizards – 84
Golden State Warriors – 73
Milwaukee Bucks – 72
Minnesota Timberwolves – 72
Boston Celtics – 62

Dok se s druge strane nalaze :
New Orleans Hornets – 6
Memphis Grizzlies – 7
Sacramento Kings – 8
Philadelphia 76ers – 10
New Jersey Nets – 10

Ovdje je još zanimljivo spomenuti kako se na New Orleans Hornetse odnosi ozljeda Peje Stojakoviæa, koji je sad u Torontu, a propustio je 5 utakmica u Hornetsima.

Pa kakvi su financijski gubitci ? Izraèunavajuæi koliko pojedini igraè dobije po utakmici, vrlo brzo se izraèuna koliko je do sada pojedina ekipa potrošila novaca na igraèe koji ne igraju :

Milwaukee Bucks – $ 7,817,345

Denver Nuggets – $ 7,070,944

Los Angeles Clippers – $ 5,430,895

Houston Rockets – $ 5,276,297

Portland Trail Blazers – $ 5,054,195

Vrlo lako možemo prepoznati zbog kojih igraèa klubovi snose ovolike gubitke. Bucksi prije svega zbog Michaela Redda, koji ima ugovor od 18.1 mil$, Rocketsi zbog Mingovih 17.1 mil$, a Clippersi, iako su propustili samo 50 utakmica, to je prije svega jer su veæinu tih utakmica propustili Baron Davis i Chris Kaman, dva igraèa sa najveæim ugovorima u toj ekipi.

Najmanje novaca su potrošili Phoenix Sunsi, Sacramento Kingsi, San Antonio Spursi i Dallas Mavericksi, svi manje od milijun dolara.

Još jedan vrlo zanimljiv podatak. Širom lige je potrošeno oko 80 milijuna$, a tek je polovica prosinca!

Latest Posts

NE PROPUSTITE