Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brook Lopez od sljedeæeg tjedan na parketu

Navijaèi New Jersey Netsa danas su dobili veoma dobru vijest. Sjajni centar Brook Lopez pri kraju je rehabilitacije i mogao bi zaigrati veæ od sljedeæeg tjedna. Ovo bi moglo imati velik utjecaj na buduænost Netsa iz više razloga.

Lopez je tijekom predsezonske utakmice protiv New York Knicksa ozlijedio stopalo koje je operirao i od tada nije mogao igrati. Sada se njegov oporavak bliži kraju i juèer je odradio prvi trening s ekipom nakon operacije. Nakon treninga je trener Avery Johnson izjavio kako još ne zna kada æe se Lopez vratiti na parket, ali to bi moglo biti èak i prije pauze za All-Star koja zapoèinje 24. veljaèe.

Netsi se trenutno nalaze na 12. mjestu Istoène konferencije s omjerom 8-21 i imaju još nade da bi mogli izboriti doigravanje, iako je to u praksi teško ostvarivo. Za osmim Knicksima zaostaju 6 pobjeda, što se može dostiæi jer još nismo ni na sredini sezone, ali pitanje je mogu li Netsi napraviti veæi niz pobjeda koji bi im bio potreban za ulazak u doigravanje.

U svakom sluèaju ovo æe biti veliko pojaèanje za Netse koji s Deronom Williamsom i Lopezom imaju sigurno veæe ambicije od 12. pozicije Istoka. Osim poveæanja broja na kontu pobjeda, èelnici Netsa se nadaju kako æe Lopez odmah pružati dobre igre koje bi poveæale njegovu tržišnu vrijednost.

Lopez kada se vrati u punu formu sigurno æe ponovno moæi svakoj ekipi ubaciti barem 20 poena, ali ono na èemu mora poraditi je obrambeni skok, jer je prošle sezone u prosjeku hvatao samo 3,5 obrambena skoka po utakmici, što je gotovo sramotno nizak broj za igraèa s njegovom visinom i minutažom.

Netsima je važno da on pruža dobre igre jer æe htjeti poslati novu ponudu za Dwighta Howarda prije isteka prijelaznog roka, koji traje do 15. ožujka. Ukoliko bi se Lopez vratio na formu iz prošle sezone i ubacivao 20,4 poena po utakmici, èelnici Orlanda bi mogli pristati na razmjenu u kojoj bi za Howarda dobili vrlo dobrog centra sa solidnom napadaèkom igrom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE