Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brook Lopez progovorio o smanjenoj minutaži

Nakon što je proveo devet sezona u Netsima, Brook Lopez ovog je ljeta poslan u Los Angeles Lakerse. Tamo je, kao i u Brooklynu, odmah zauzeo poziciju startera, no igra manje nego ikad. Lopez kaže da se još privikava na takvu rolu.

“Ovo je nešto sasvim drugačije za mene. Navikao sam biti na parketu i igrati. Obožavam biti na terenu i pomoći svojoj ekipi kako god mogu. Naravno, razumjet ću i prihvatiti svoju rolu kakva god ona bila sve dok pomaže mojoj ekipi.”

Košarka se modernizirala. Sve više ekipa igra sa small-ball postavama, a isti slučaj je i s Lakersima gdje Julius Randle dobiva sve više minuta na poziciji centra, što oduzima minute Lopezu.

“Jedna od naših najjačih strana je naša petorka s Juliusom Randleom na centru. To ne dozvoljava Lopezu da se vrati na teren tako brzo nakon što izađe, iako je inače običaj da se što prije vratite svojim starterima. No, kada vidite kako Julius igra, jednostavno nema smisla vaditi ga van tako brzo pa su stoga Lopezove minute pale u odnosu na njegove prijašnje sezone.” rekao je trener Lakersa Luke Walton.

Dok je u karijeri u prosjeku igrao 32,2 minute po susretu, ove sezone Lopez igra 23,2 minute što je manje nego ikad. U spomenutoj minutaži bilježi 13,3 poena.

“Uvijek sam se ponosio na sebe što mogu igrati i iznutra i izvana te zbog svega što mogu napraviti u reketu. Moram to ponovno početi raditi.” zaključio je Lopez.

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE