Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brooklyn Netsi otpustili Hollinsa i Kinga

Pala je i druga trenerska glava u NBA ligi. Nakon što je Kevin McHale dobio otkaz u Houston Rocketsima ista sudbina je zadesila i Lionela Hollinsa u Brooklyn Netsima. Da stvar bude još radikalnija u Brooklynu, gazda Mikhail Prokhorov otpustio je i generalnog menadžera, kontroverznog Billyja Kinga.

U vezi dva otkaza koja je podijelio ruski multimilijarder dao je izjavu: „Nakon ozbiljnog razmišljanja zaključio sam da je došlo vrijeme za novi početak i novi smjer u kojem bi franšiza trebala krenuti. Ovaj potez koji smo povukli dat će dovoljno vremena našoj organizaciji da kroz ovu sezonu odlučimo s kojim ljudima želimo raditi u budućnosti. Iz naših trenutnih rezultata jasno se da zaključiti da je vrijeme za neke nove lidere. S pravim trenerom i novom upravom spremni smo kreirati pobjednički identitet u Brooklynu i tako podariti navijačima i zajednici užitak i zadovoljstvo praćenja utakmica. Naučili smo puno toga kroz zadnjih šest godina i to iskustvo će nam pomoći u budućnosti. S obzirom na konsolidaciju vlasništva franšize prošlog mjeseca mogu reći da sam odlučniji nego ikada izgraditi pobjedničku momčad“.

Prokhorov je spomenuo Kinga i Hollinsa u pozitivnom tonu: „Želio bih zahvaliti Billyju na unaprjeđenju organizacije. U svakom potezu koji je vukao bio je agresivan da izgradi momčad koja će pobjeđivati i bio je važan kotačić Netsa u posljednje tri sezone u kojima su Netsi uvijek izborili playoff. Neovisno o otkazu, on je fantastičan čovjek i kolega, lojalan partner i želimo mu puno sreće u budućnosti. Želio bih zahvaliti i Lionelu na trudu i radu koji je uložio u ovu franšizu. Našim fanovima želim zahvaliti na entuzijazmu i potpori i želim da znate da bolji dani dolaze. Uzbuđen sam zato što je pred nama proces u kojemu ćemo odabrati najboljeg mogućeg GM-a i trenera“.

Dakako da se još uvijek ne zna tko će zamijeniti obojicu otpuštenih. Privremeno će na mjesto trenera sjesti dosadašnji pomoćnik Tony Brown, a za poziciju GM-a navodno figurira Andrey Vatutin, predsjednik košarkaškog kluba CSKA Moskva. Vatutin bi tako stvorio ruski trijumvirat s vlasnikom Prokhorovim i njegovom desnom rukom Dmitryjem Razumovim. Dmitryja Razumova se jako malo spominje u kontekstu Brooklyn Netsa a ovaj vrlo uspješni odvjetnik i biznismen praktički je drugi čovjek organizacije Netsa i glavni čovjek od povjerenja vlasnika. Navodno je sam Razumov stajao iza svakog većeg posla Netsa, čak i u većoj mjeri od Billyja Kinga i svi važniji događaji oko franšize nisu se mogli odigrati bez njegove dozvole.

Netsi su trenutno pretposljednji u Istočnoj konferenciji s omjerom 10-27.

Latest Posts

NE PROPUSTITE