Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brooklyn Netsi otpustili trenera Johnsona

Glavni trener Brooklyn Netsa Avery Johnson postao je bivši. Čelnici ekipe odlučili su mu uručiti otkaz nakon poražavajućih rezultata u posljednjih mjesec dana.

Kako doznaje Yahoo!Sports, Netsi su danas donijeli odluku kako je vrijeme za promjenu trenera. Netko je morao odgovarati za loše igre ekipe, a najčešće je prva žrtva trener. Johnsona će privremeno zamijeniti P.J. Carlesimo, dosadašnji pomoćni trener. Netsi su u potrazi za novim trenerom, a ako ne uspiju pronaći “zanimljivo” trenersko ime moguće je i da Carlesimo postane “trajni” glavni trener.

Netsi su trenutno na omjeru 14-14, što je loše kada se uzme u obzir da su na početku ovog mjeseca imali 11 pobjeda u 15 susreta. Zanimljivo je da je trener Johnsona imenovan najboljim trenerom mjeseca u studenom zbog sjajnog starta ekipe u sezonu, ali u ovom mjesecu ima omjer 3-10 te Netsi nisu više imali strpljenja.

U posljednje vrijeme je i igra Netsa izgledala loše, previše se forsirala igra 1 na 1, što više ne prolazi u današnjoj NBA ligi. Obrana je također popustila u odnosu na početak sezone, a čak je i glavni igrač ekipe Deron Williams javno progovorio o nedostatcima u napadačkom sustavu ekipe. Promjena na parketu nije bilo, a njihova nemoć posebno se mogla vidjeti protiv Boston Celticsa na Božić, kada su izgubili rezultatom 76:93.

Sada već bivši trener Johnson na klupi ekipe bio je od 2010. godine te je od tada ostvario omjer pobjeda i poraza 60-116. Privremeni trener Carlesimo je pak već bio glavni trener triju ekipa, Portlanda, Golden Statea i Seattlea, odnosno Oklahoma Cityja nakon selidbe, te je s njima ostvario ukupan omjer pobjeda i poraza 204-296.

Latest Posts

NE PROPUSTITE