Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Brooklyn pronašao novo pojačanje – dolazi Andrei Kirilenko

Američki mediji navode da su NBA momčad Brooklyn Nets i Andrej Kirilenko, 32-godišnji sjajni ruski košarkaš, dogovorili posao i da će zajedno surađivati iduće sezone.

Još ranije, tijekom lipnja, svestrani je Kirilenko odlučio napustiti svoju dosadašnju momčad Minnesotu, nakon samo jedne sezone proveden u tom klubu. Rus je odlučio iskoristiti odredbu u ugovoru i ne obnoviti “ljubav” s Minnesotom na sljedeću sezonu, u kojoj bi zaradio 10,2 milijuna američkih dolara. Time je sjajni krilni igrač postao nezaštićen slobodni igrač, a prihvatio je, kako se navodi, dosta slabiju ponudu Brooklyna.

Navodi se kako će Kirilenko iduće dvije sezone u dresu Brooklyna zaraditi 3,2 milijuna američkih dolara, a kao ključnim se navodi veza košarkaša i vlasnika Brooklyna, njegovoga sunarodnjaka Mihaila Prohorova, koji je nekada bio i vlasnik moskovskog CSKA za koji je Kirilenko igrao u karijeri, u dva navrata.

Prošle je sezone Kirilenko ostvarivao prosjek od 12,4 poena, 5,7 skokova i 1,5 ukradenu loptu. U Minnesotu je došao iz moskovskog CSKA, a prethodno je tijekom NBA karijere čak deset sezona branio boje Ute.

Kirilenko je, inače, novo veliko pojačanje Netsa koji su, ranije, dogovorili dolazak nositelja NBA prstena Paula Piercea i Kevina Garnetta iz Bostona. S ta tri velika pojačanja, ali i starim snagama kao što su Deron Wiilliams, Joe Johnson i Brook Lopez, Netsi opasno mogu napasi na Istoku i aktualnog prvaka Miami Heat.

Do Kirilenka je ovog ljeta pokušao doći i San Antonio, ali je u financijskom smislu propao taj mogući posao, iako je vjerojatno i ta ponuda bila izdašnija od ove Netsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE